Prins Joachim snakker ut om mørk periode: - Hva er jeg egentlig verdt som menneske?

26/12/2017 13:00

Anniken Hauge

Gossip
Danske prins Joachim gikk gjennom en tøff periode da han og grevinne Alexandra ble skilt. Nå snakker han ut om den vanskelige tiden i en ny dokumentar.

Det var en tøff periode for danske prins Joachim, da han og daværende prinsesse Alexandra ble separert for 13 år siden - tilbake i september 2004.

Prins Joachim omtaler tiden som en ‘mørk periode’ i livet – en periode som strakte seg over flere år.

Det avslører han ifølge dansk TV 2 i tv-dokumentaren ‘Den anden prins’ (Den andre prinsen, red.).

- Jeg visste ikke hva morgendagen ville bringe. Jeg visste ikke om det plutselig ville komme en åpenbaring for meg, og deretter dukket det opp mange tvilende spørsmål. Jeg prøvde å se: ‘Hva er jeg egentlig verdt som menneske? uttaler den danske prinsen i dokumentaren.

Prins Joachim forklarer hvordan han langsomt fikk bygget sin verden opp igjen ved hjelp av noen få nære venner. Etter et par år begynte han å se litt lysere på tilværelsen.

Prins Joachim var det første medlemmet av det danske kongehuset på over 100 år som har separert seg fra hustruen sin – en stor beslutning for både prinsen og det danske kongehuset.

Derfor stilte han seg selv mange spørsmål og vurderte nøye hva prisen for skilsmissen ville være – for ham selv og familien, men også for kongehuset og det kongehuset representerer for Danmark.

Prins Joachim beskriver skilsmissen mellom han og Alexandra som uunngåelig. Det fraskilte paret har ikke uttalt seg så mye om skilsmissen og jobbet hardt for å beskytte barnet mens det sto på. 

Nylig uttalte grevinne Alexandra seg også om skilsmissen fra Joachim. Hun kalte skilsmissen deres for ‘lykkelig’, og understreket at de har et godt forhold til hverandre.

I tillegg forklarte hun hvordan hun snakket med barna om bruddet mellom hun og prins Joachim:

- Det er klart at man ikke skal si til barna at det kommer til å bli fantastisk, for det blir det ikke. Man har revet verdenen deres i to deler, men man må gjøre det beste man kan i den gitte situasjonen, om man må være overbevist om at man har tatt det rette valgte, uttalte Alexandra til Realityportalen.

I 2005 møtte prins Joachim Marie Cavallier som han giftet seg med i 2008. De har fått to barn sammen – prins Henrik og prinsesse Athena. 

Dermed er prins Joachim far til fire, da han har barna prins Nikolai og prins Felix fra ekteskapet med grevinne Alexandra.