Prins William bryter kongelig protokoll – hans handling ville rørt Diana til tårer

29/06/2017 19:30

Ida Veiden Brakstad

Gossip
Der er ingen tvil om at 35-årige Prins William har arvet morens medfølelse.

England har de siste ukene blitt ramt av flere tragedier. Første skapte terrorhandlingen i Manchester frykt verden over, og nå for nylig har brannen i et 27-etasjers høyhus i London kastet landet ut i sorg. 

Opp til 60 mennesker har mistet livet i den voldsomme brannen, og sympatien har strømmet inn til både etterlatte og bygningens redselsslagne beboere. 

Også det britiske kongehuset har uttrykt sin medfølelse og respekt. Både Prins William og Dronning Elizabeth II har besøkt området, og her ble det tydelig at prinsen er sin mors sønn. 

Det skriver Mirror.

Under sitt besøk møtte Prins William nemlig den 78-årige Fatima Jafari hvis mann satt fast i en elevator under brannen og fortsatt er savnet.  Selv om den kongelige protokoll vanligvis krever at de kongelige kun gir håndtrykk til allmennheten, valgte Prins William å holde rundt Fatima Jafari mens hun lot tårene få fritt utløp. En gest som gjorde sterkt inntrykk på den sørgende kvinnen.

Foto: Prins William / Twitter

- Hun fortsetter å si ´jeg er ingen, men Dronningen og den kommende kongen kom for å se meg. De er bryr seg virkelig om mig', har en av Fatimas venner fortalt engelske The Mirror.  

Dronning Elizabeth II har i ettertid også kommet med flere kommentarer til de tragiske hendelsene, og under sin fødselsdag sendte hun for nylig ut en pressemelding hvor hun skrev: 'Vanligvis er dagen i dag en festlig dag. Men i år er det vanskelig å unngå den sørgelige stemningen. De siste månedene har landet vært vitne til fryktelige tragedier. Som land er vi nødt til å reflektere og be for alle dem som har blitt ramt.'

Det engelske kongehuset, og spesielt Dronning Elizabeth II, er ellers ikke akkurat kjent for sine offentlige opptredener - noe den avdøde Prinsesse Diana håndterte helt annerledes enn sin tidligere svigermor.

Prinsessen ble derfor en av de mest elskede medlemmer av royale familien, og hennes humanitære innsats og engasjement fikk i årtier stor oppmerksomhet i hele verden. Og noe tyder på at de nestekjærlige gener har blitt gitt videre til den førstefødte sønnen hennes.