Prins William langer ut mot gudmoren: Har ingen plass i vårt samfunn

01/12/2022 09:27

Emma

Gossip
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Prins William har kritisert gudmoren etter at hun måtte trekke seg fra sin stilling i den britiske kongefamilien.

En talsmann på vegne av prins William har kritisert de «rasistiske» uttalelsene fra en tidligere ansatt i den britiske kongefamilien.

Onsdag sendte Buckingham Palace ut en pressemelding som bekreftet at en nær venn av avdøde dronning Elizabeth, Lady Susan Hussey, hadde trukket seg på grunn av situasjonen ovenfor.

Lady Susan Hussey skal ha spurt Ngozi Fulani, som leder en veldedig organisasjon, om hennes etnisitet da hun deltok på Queen Consort Camillas arrangement om vold mot kvinner tirsdag.

Ngozi Fulani, som driver en veldedighet for svarte kvinner som er ofre for vold i hjemmet, sa at hun ble spurt følgende: "Hvilken del av Afrika kommer du fra?"

Og nå har en talsmann fra Kensington Palace uttalt seg på vegne av prins William.

– Jeg ble veldig skuffet over å høre om gjestenes opplevelse på Buckingham Palace i går kveld, sa prins William via sin talsmann.

– Det er klart jeg ikke var der, men rasisme har ingen plass i samfunnet vårt. Uttalelsene var uakseptable, og det er riktig at vedkommende har trukket eden med umiddelbar virkning.

Buckingham Palace bekreftet også at det er satt i gang en etterforskning av de «uakseptable og dypt beklagelige kommentarene». Kort tid etter sa en talsmann at vedkommende hadde trukket seg fra sin rolle.

– Vi tar denne hendelsen svært alvorlig og har umiddelbart undersøkt den for å finne alle detaljene. I dette tilfellet har det kommet uakseptable og dypt beklagelige kommentarer, sier Buckingham Palace.

"Vi har nådd ut til Ngozi Fulani om denne saken, og inviterer henne til personlig å snakke om alle elementer av hennes erfaring hvis hun ønsker det."

"I mellomtiden ønsker den berørte personen å uttrykke sin dype unnskyldning for skaden som er forårsaket, og har sagt opp sin rolle med umiddelbar virkning."

"Alle medlemmer av kongefamilien blir påminnet om mangfolds- og inkluderingspolitikken som de er pålagt å følge til enhver tid."

83 år gamle Lady Susan Hussey var en av avdøde dronning Elizabeths mest betrodde venner og er også prins Williams gudmor.

Hun ble ofte referert til som "hovedpiken" da hun var den eldste og stolte på syv kvinner som viet tiår av livet til å tjene dronning Elizabeth.

Hun var en av bare tre kvinner som ble igjen på Buckingham Palace etter at kong Charles flyttet inn.