Prinsesse Märtha Louise: Nå er bryllupsdatoen satt

13/09/2023 11:03

Emma Sletta

Gossip
Foto: Daryl Henderson / NTB
Foto: Daryl Henderson / NTB
Det har gått over ett år siden prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett kunngjorde sin forlovelse.

«Vi er utrolig glade for å kunne feire kjærligheten vår i Geirangers vakre omgivelser. Det betyr mye for oss å samle våre nærmeste på et sted som er så rikt på historie og spektakulær natur. Geiranger er det perfekte sted for å omfavne vår kjærlighet», sier paret i en felles uttalelse.

Både Märtha og Durek har delt bilde og kunngjøring på Instagram.

Se det nederst i denne artikkelen.

Kongeparet og kronprinsparet skriver at de gleder seg til bryllupsfesten.

Prinsesse Märtha og Durek skal gi hverandre sitt ja i Geiranger 31. august 2024.

Feiringen skal skje i spektakulær natur på Hotell Union i Geiranger. I en pressemelding om bryllupet skryter de to av naturen.

«Geiranger er kjent for sin spektakulære fjord og sine dramatiske fjell. Geirangerfjorden står på Unescos verdensarvliste og representerer Norges rike kultur og naturskjønnhet».

Blir en del av familien

Om ikke lenge blir altså Durek Verrett offisielt en del av den norske kongefamilien, som kongehuset selv sa i en uttalelse i fjor.

– Fra forlovelsen skjedde i fjor så har det vært knyttet stor spenning til når dato for bryllupet skulle være, og han er selvfølgelig kjempeglad for å komme ut med dato for dette. Han gleder seg veldig, sier Dureks mangager, Simon Valvik, til VG.

I tråd med tradisjon kommer han ikke til å ha noen tittel eller representere kongehuset.

Skal flytte til Norge

Prinsesse Märtha og Durek har siden forholdet ble annonsert i 2019, hatt et avstandsforhold. Tidligere i år uttalte han et ønske om å flytte til Norge 

— Han skal flytte til Norge, og den prosessen er i gang, sier Valvik uten å utdype noe mer.

Durek har tidligere uttalt at han har et godt forhold til Märthas tre døtre; Emma Tallulah, Leah Isadora og Maud Angelica.

Sistnevnte har tidligere uttalt at hun er veldig glad for å ha ham i livet sitt, og at han er en stor støtte for de tre jentene.