Prinsessen har tatt valget: Vil ha samme utdanning som pappa

16/03/2023 10:12

Emma

Gossip
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Tronearvingen har nå valgt utdanningen sin.

Kong Felipe og dronning Letizia av Spania har sendt ut en pressemelding om sin eldste datter, den 17 år gamle tronarvingen prinsesse Leonor.

Prinsesse Leonor, som fyller 18 år 31. oktober i år, vil gjennomgå en treårig militær trening, sa den spanske kongefamilien i en uttalelse.

Leonor går for tiden på et toårig kurs ved UWC Atlantic College i Wales, og når hun er ferdig der i slutten av mai, vil hun ha noen måneder fri til hun begynner å trene igjen.

Den nye utdanningen er en ekte «dronningskole», og beslutningen om militær trening er tatt med tanke på at prinsesse Leonor skal være arving til den spanske tronen, heter det i pressemeldingen.

Militær trening begynner i skoleåret 2023-2024, og det første året er i hæren ved Academia General Militar de Zaragoza.

Året etter – 2024-2025 – vil det være i marinen hvor prinsesse Leonor skal gå på den militære marineskolen, og deretter skal hun gå om bord på treningsskipet Juan Sebastián de Elcano.

Prinsesse Leonors tredje skoleår – 2025-2026 – foregår i Luftforsvaret.

Etter de tre årene med militærskole skal prinsesse Leonor studere ved universitetet.

Følger i pappas fotspor

Med denne militære treningen følger prinsesse Leonor i fotsporene til sin far, kong Felipe, da han gikk nøyaktig samme vei på 1980-tallet.

Prinsesse Leonor har fullført sin utdannelse i Wales samtidig som hennes yngre søster, prinsesse Sofia, begynner på UWC Atlantic College.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.