Sarah Ferguson: "Føler seg frigjort etter dronning Elizabeths død"

08/03/2023

Emma Sletta

Gossip
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Sarah Ferguson, skandale ramte hertuginnen, sier dronningens død var en frigjøring.

Sarah Ferguson åpner opp om livet etter dronning Elizabeth IIs død. I en samtale med ETs Rachel Smith avslører den 63 år gamle hertuginnen av York hvorfor hun føler seg "frigjort" seks måneder etter monarkens død.

"Jeg vokser mye mer i min egen stemme nå. Jeg tror også at dronningens død på en måte har frigjort meg litt. Min følelse av hensikt har alltid vært, i 62 år, 63 år, å være veldig lojal og å opprettholde Hennes Majestets verdier," forklarer Ferguson.

"Hun var egentlig mer en mor for meg enn min egen mor, og derfor er hun ikke der lenger nå, jeg føler at jeg kanskje kan være fri til å være Sarah. Jeg føler at jeg er frigjort fra mine egne mentale lenker."

Ferguson, som kaller den avdøde dronningen for «en ikonisk legende», sørget for å suge til seg all hennes majestets visdom mens de gikk tur med hennes elskede hunder sammen, som Ferguson har arvet.

"Jeg ville være veldig uvitende hvis jeg ikke studerte hver gang jeg var sammen med Hennes Majestet, bare still spørsmål ... [Jeg vil spørre] – Hvordan går det med en ny statsminister? Og hvordan klarer du å filtrere kaos slik du gjør?", minnes Ferguson. "Jeg tenkte også hvor heldig jeg var, fordi hvert øyeblikk jeg var med Hennes Majestet, følte jeg en slik ære... Jeg har vært den heldigste jenta jeg virkelig har."

Siden dronningens død har Ferguson, som har følt seg «ganske usynlig» i det meste av livet, nå utviklet «selvtilliten» til å være seg selv.

Skiftet var at jeg tror jeg innså at jeg hadde en karriere, og at jeg ikke bare var hertuginnen og at jeg er en sterk, rødhåret, og det er OK å være sterk, det er OK å være veldig fargerik og sprudlende, sier Ferguson. "... Jeg er veldig heldig som er her mentalt. Jeg tror jeg har vært gjennom mange psykiske problemer. [Jeg har hatt] en hel reise ... Jeg har blitt mer kunnskapsrik."

Karrieren Ferguson nevner er som forfatter mens hun forbereder seg på å gi ut sin nye roman «A Most Intruguing Lady».

Andre steder i familien forbereder de kongelige seg på kong Karl IIIs kroning den 6. mai.

"Jeg tror ikke invitasjonene har gått ut ennå, men jeg er veldig glad for å se det på tv," sier Ferguson. "Jeg synes det er en så stor ære å se ham kronet med sin vakre dronning ved siden av seg ... Han har ventet så lenge med å bli konge. Det kommer til å bli en veldig rørende dag."

Fergusons historiske roman, «A Most Intriguing Lady», kom ut 7. Mars i år.

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.