Se traileren: Netflix avslører Dronningens-prosjektet

19/08/2023 05:30

Emma

Gossip
Foto: Det svenske kongehuset
Foto: Det svenske kongehuset
Strømmetjenesten har den første traileren klar.

Det er bare med å logge på Netflix den 14. september.

Om under en måned har den danske filmen «Ehrengard: The Art of Seduction» premiere verden over, der flere store navn er involvert – knyttet til en annen dronning Margrethe.

Filmen er basert på Karen Blixens bok «Ehrengard» og har ingen ringere enn Bille August i regissørstolen, samt skuespillerne Sidse Babett Knudsen og Mikkel Boe Følsgaard foran kameralinsen.

Men skulle du bli spesielt imponert over filmens kostymer og scenografi, bør du sende rosende ord til den danske kongefamilien.

Det er ingen ringere enn Hennes Majestet Dronning Margrethe som har hatt hendene på tråd og blyant i den etterlengtede filmatiseringen av Blixens bestselger.

Dette er langt fra første gang dronningen har vist frem sine kreative ferdigheter med stoff og penselstrøk. Siden 1970 har Dronningen engasjert seg i mange kunstneriske uttrykksformer, som malerier, akvareller, bokillustrasjoner, broderi, scenografi og mye mer.

Hedret Bille August

Bille August er en av de mest feirede danske filmregissørene gjennom tidene, og står bak kritikerroste filmer som «Busters verden», «Pakten», «Lykke-Per» og det Oscar-vinnende mesterverket «Pelle erobreren». Og selv om han har jobbet med mange store navn gjennom sin lange og imponerende karriere, har hans tid med majesteten bak produksjonen vært et stort øyeblikk som han er svært fornøyd med.

– Dronningen har skapt de mest fantastiske decoupages for anledningen, og de vil være det dominerende trekket ved filmens overordnede scenografiske uttrykk, sier han til Billed-Bladet.

Du kan se traileren til «Ehrengard: The Art of Seduction», og også få et innblikk i dronningens vakre kostymer og scenografi, her: