Skuespiller diagnostisert med hjernesvulst: "Planlegger operasjon i midten eller slutten av denne uken"

15/11/2023 06:00

Emma Sletta

Gossip
Foto: Instagram
Foto: Instagram
"Altså...I går ble jeg diagnostisert med minst ett stadium 2 gliom. Det er en hjernesvulst av rimelig størrelse."

Slik starter den amerikanske skuespilleren og ballettdanseren Barton Cowperthwaite et innlegg som han delte forrige uke på det sosiale mediet Instagram.

For innlegget delte den 31 år gamle skuespilleren også et bilde av seg selv iført en sykehusdrakt og to skannebilder.

"Svulstens celler stammer fra hjernen, så den spres ikke fra kreft noe annet sted i kroppen," skrev Barton Cowperthwaite - mest kjent for å ha hovedrollen i Netflix-serien "Pretty Little Things" - i innlegget.

Det var ifølge CNN meningen, at han skulle medvirke i teaterstykket 'Lone Star', som får premiere senere på måneden.

Men dette har nå fått en brå stopp.

– Den eneste behandlingen for noe slikt er hjernekirurgi. Legene har så langt vært sikre på at de vil være i stand til å fjerne det meste av svulsten, og at etter vellykket operasjon og litt rehabilitering, vil jeg opptre som mitt (fantastiske, talentfulle, strålende, morsomme) selv, skrev Barton Cowperthwaite i innlegget.

"Når det er sagt, ser det ut til at skanninger og kontroller vil være en del av livet mitt i den lange perioden som gjenstår."

Ifølge skuespilleren vil han og familien forsøke å få en såkalt «second opinion» før operasjonen trolig vil finne sted i midten eller slutten av denne uken.

I en video han også delte på Instagram, fortalte han CNN lørdag at hjernesvulsten i «sitronstørrelse» ble oppdaget i en skanning han hadde etter å ha lidd av «flere anfall» de siste åtte ukene.

Cowperthwaite er en profesjonelt utdannet danser som har dukket opp i flere TV-serier og TV-filmer.

Læs også:

Norsk duo med trist melding Duoen kommer nå med en trist melding.