Skuespiller langer ut etter Tom Cruise og hans "forbrytelser mot menneskeheten"

13/06/2022 08:00

Emma Sletta

Gossip
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Tom Cruise har blitt kalt ut for sine "forbrytelser mot menneskeheten".

Tom Cruises siste film, ‘Top Gun: Maverick’, har lokket mange mennesker inn i kinosalene, men hovedrolleinnehaveren har nå blitt beskyldt for samtidig å spille en rolle i "forbrytelser begått mot menneskeheten".

Leah Remini, et tidligere medlem av Scientology som spilte hovedrollen i ‘Kongen av Dronninger’, har alltid uttalt seg høyt om sine negative erfaringer med Kirken.

Hun støtter nå kritikken av Cruise som har blitt delt av Claire Headley på nettet.

Claire og hennes mann Marc, som også tidligere har vært en del av Scientology Kirken, gikk til søksmål mot Kirken i 2009 for angivelig brudd på menneskehandel og menneskerettighetslovgivning.

Saken endte imidlertid opp med å bli henlagt fordi domstolene bestemte at Scientology Kirken var beskyttet av "ministerunntaket", en juridisk doktrine som beskytter religiøse institusjoner mot å bli saksøkt.

Remini deler påstandene mot Scientology Kirken og advarer om at man «ikke skal la seg lure av filmstjernens sjarm».

"Jeg er glad for at alle Top Gun-fans liker den nye filmen. Personlig minner de nylige innleggene om filmen meg bare om Tom Cruise og hans forbrytelser mot menneskeheten", skriver hun innledningsvis.

Deretter ble Cruises datter Suri og hans ekskone Katie Holmes nevnt, og skuespilleren er uten tvil anklaget for å være klar over ‘hvem han støtter’ og for å ha kunnskap om ‘overgrepene som denne organisasjonen begår’.

"Tom Cruise fremmer en farlig kult som også ødela familien min, den samme kulten som nesten kostet meg ekteskapet mitt og livet mitt."

"Den samme kulten som tvang meg til å ta to aborter, og som jeg flyktet fra i 2005 med klærne på ryggen og $ 1200 i lommen, men sporet meg opp over statsgrensene for å prøve å forhindre flukten min."

Remini takket Headley for å ha funnet motet som måtte til for å dele kritikken, og skrev deretter at Cruise vet hva som skjer i kirken.

Konvertering

Cruise, som nesten helt sikkert er verdens mest berømte medlem, konverterte til Scientology i 1986 under påvirkning av sin første kone, Mimi Rogers, som siden har forlatt Kirken.

Tidligere medlemmer av kirken hevder cruise har forsøkt å konvertere slike som Will Smith, Steven Spielberg og David Beckham til kirken.

Det har også møtt en rekke påstander om mulig mishandling av medlemmer og utnyttelse av medlemmer.

Remini har siden laget en Emmy-vinnende dokumentarserie med tittelen ‘Leah Remini: Scientology and the Aftermath’, der hun snakker med dem som har forlatt Kirken om sine erfaringer.

Hun har tidligere fortalt US Weekly at "det er på tide at folk våkner og innser at Cruise manipulerer bildet sitt til å fremstå som en fornuftig fyr".

 

 

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.