Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling

11/05/2024 12:00

Sofie

Hage
Foto: Shutterstock
Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.

Her er rådet: Det er allerede på tide å plante jordbær, og mange er godt i gang med å plante jordbærbedene sine. Men hva skal til for å sikre en vellykket høsting?

Det er ikke uvanlig at jordbærdyrkere opplever mye blomster, men uten at innhøstingen lever opp til forventningene.

Dette kan ofte skyldes mangel på næringsstoffer i jorda.

Jordbærplanter trives best i næringsrik jord, men næringsstoffene kan tømmes over tid. Vi foreslår å bruke hjemmelaget gjødsel, som er effektivt, enkelt å lage og økonomisk.

Prøv dette velprøvde tipset og se frem til en overraskende rik og deilig høsting av jordbær.

Slik gjør du det:

For å lage gjødselen trenger du 50 g fersk gjær (eller 1 ts tørrgjær), 1 liter varmt vann og 1 ss sukker.

Løs opp gjær og sukker i det lunkne vannet i en bolle. La den stå i romtemperatur over natten.

Dagen etter fortynnes blandingen med vann i forholdet 1:5, og hver jordbærplante vannes med en halv liter av løsningen.

Gjær- og sukkergjødselen er svært effektiv for å øke veksten av jordbærplanter, siden den tilfører essensielle næringsstoffer til jorden og fremmer sunn mikrobiell aktivitet.

Gjær er en rik kilde til B-vitaminer, proteiner og mineraler som nitrogen, fosfor og kalium, avgjørende for plantevekst. Sukkeret fungerer som en energikilde for jordmikroorganismer, noe som øker deres aktivitet og organiske nedbrytning. Det skriver CCM.

Dette forbedrer jordstrukturen, vannholdingskapasiteten og plantenæringsopptaket, noe som fører til sunnere planter og større høsting.

I tillegg er det andre tradisjonelle og naturlige måter å gjødsle jordbær på:

  • Gjødsling med gammelt brød: Bløtlegg gammelt brød i vann og la det gjære. Fortynn deretter blandingen med vann i forholdet 1:10 og vann jordbærplantene med den.

  • Brennesleekstrakt: Fyll en bøtte med brennesle, dekk dem med vann og la det trekke. Bruk den fortynnet i forholdet 1:20.

  • Surmelk: Bland fermenterte melkeprodukter med humus og påfør blandingen på jordbærplantene dine for å optimalisere vekstforholdene.

  • Hønsegjødsel: Bruk hønsegjødsel fortynnet i forholdet 1:10. Slutt å bruke den når plantene begynner å blomstre for å unngå skade på planten.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.