10 grunner til at du bør drikke vann med sitron

30/11/2020 13:04

Emma

Helse
Sitrusfrukten har et hav av sunne egenskaper.

Hvis du er lei av smaken av ganske rent vann, kan det noen ganger hjelpe med en sitronskive.

Men det er faktisk flere grunner til at det er godt å sette et stykke sitrus i glasset.

Dagens.dk har samlet 10 av de beste grunnene til å drikke vann med sitron.

Hvis du er nervøs for om syren i sitronsaft vil forårsake skade på tennene dine, kan du drikke den gjennom sugerør.

1. Renser huden
En av de mest overbevisende grunnene til å skylle ned litt sitronvann er at den holder huden friskere. Vannet alene kan skylle ut giftstoffer, mens vitamin C fra sitron bidrar til å holde huden fri for urenheter og redusere fine linjer og rynker.  

2. Øker immunforsvaret
Vitamin C hjelper mot forkjølelse. Hvis du allerede er syk, kan du drikke varmt vann med saften av en hel sitron og litt honning.

3. Gir vekttap 
Sitron vann øker stoffskiftet, kjemper trangen til å spise og stopper sult.

4. Lindrer bakrus
Slipp for chips og cola og drikk sitronvann i stedet. Det er billigere, sunnere og beroliger eventuellemagesmerter etter en kveld ute. Varmt vann med sitron kan virke antiseptisk og bidra til å avgifte systemet etter all alkohol.

5. Gir frisk pust
Alkohol, sterk mat eller røyking kan gi tørr munn og surt pust, men det lindrer også sitronsaft. Det fjerner også slim fra nakken hvis du også plages av den.

6. Booster hjerne og nerver
Kalium i sitronsaft bidrar til å kontrollere blodtrykket og stimulere hjernen og nervesystemet. Lave nivåer av kalium har vært knyttet til depresjon, angst og glemsomhet.

7. Lindrer luftveisproblemer
Hvis du lider av astma eller infeksjoner, er sitronvann den ideelle drikken. De antibakterielle egenskapene lindrer hoste og bør også kunne lindre allergier da den holder kroppen alkalisk og balansert.

8. Lindrer fordøyelsesproblemer
Hvis du har magesmerter, vil du merke en stor forskjell hvis du begynner å drikke sitronvann regelmessig.

9. Virker rensende
Som nevnt holder sitron huden frisk og ren, men også hele kroppen renset av frukten.

10. Gir energi
Hvis du trenger din daglige kopp morgenkaffe for å bli frisk, prøv å bytte den ut med et glass vann med sitron og se om det ikke er en like god erstatning.

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.