11 år gammel gutt tok sitt eget liv: Kjæresten forfalsket sin død

06/11/2020 11:44

Emma Sletta

Helse
Kjæresten hans hadde forfalsket sin egen død som en "spøk".

Det har blitt nesten daglig, du hører om nye mobbesaker og hvordan det kan ta ned selv de sterkeste menneskene og føre til fatale konsekvenser.

Det skjer at folk blir mobbet i en slik grad at livets lyst forsvinner. Dette blir i økende grad sett hos barn, det er de som er spesielt utsatt og føler seg isolert hvis de blir mobbet.

Det skjedde med 11 år gamle Tysen Benz.

Tok sitt eget liv

Tysen Benz ble offer for en «spøk» som sirkulerte på sosiale medier.

Han ble fraktet til et sykehus i Ann Arbor, Michigan, hvor han ble behandlet. Tysen kom seg aldri etter skadene, og han døde en måned senere.

Midt i den knusende sorgen bestemte Tysens mor seg for å handle. Hun bestemte seg for at hun skulle gripe inn slik at mobbing blant skolebarn skal stoppe. Hun mener at dette har blitt et overdrevent problem.

Offer for grusom "spøk"

New York Post har rapportert at Tysen ble offer for en spøk på de sociale mediene som hadde blitt arrangert av jenta, som var kjæresten hans, på den tiden.

Vitsen utspilte seg 14. Marts 2017

Den 13 år gamle jenta hadde etterlignet en annen på internett, hvoretter hun lurte Tysen til å tro at hun var død.

Tysens foreldre fant senere deres sønn, som hadde tatt sitt eget liv.

Kampen mot mobbing

– Tysen var veldig opprørt over dette, sa Matt Wiese, som var anklager i byen da Tysen ble utsatt for den såkalte joken.

Tysens mor, Katrina, har siden startet en Facebook-side der hun jevnlig oppdaterer for å minne foreldrene om at mobbing fortsatt skjer.

Katrina sliter fortsatt med sorgen etter at sønnen hennes gikk bort.

Jenta ble siktet

"Jeg har aldri elsket en sjel mere. Mamma elsker deg fantastiske T". Jeg kan nesten ikke vente med å klemme og kysse deg i himmelen, holde deg og aldri gi slipp."

Katrina er sønderknust, men hun er fortsatter å kjempe for en slutt på mobbingen.

Det ble derfor en nødvendighet at jenta som sto bak "pranken" ble anklaget for ondsinnet bruk av en telekommunikasjonsenhet og for å ha brukt en datamaskin til å begå en forbrytelse.

Katrina vil at dette skal være et eksempel på hvor ødeleggende mobbing kan være. Hun oppfordrer derfor foreldre til å være oppmerksomme slik at man sammen kan stå imot mobbing.

Går du med med selvmordstanker?

Du kan kontakte Lifeline hvis du har selvmordstanker eller er i en annen alvorlig livskrise, eller hvis du er en slektning eller er igjen etter en har begået selvmord.

Telefonrådgivning, 22 40 00 40 alle årets dage fra kl. 11-05

Netrådgivning alle ugens dage på KorsPåHalsen

Chatrådgivning mandag og torsdag kl. 17-21 samt lørdag kl. 13-17