12-årig jente har hodepine og kramper i to år – da legene skanner hodet hennes får de sjokk

15/09/2016 12:45

Anniken Hauge

Helse
Jenta led av hodepine og kramper i over to år, og i løpet av det seneste året opplevde hun lammelser på høyre siden av kroppen. Faren hennes tok henne med til legen, men de fant ikke ut hva som feilet henne. Før de skannet hodet hennes.

12-årige Nita Juggi fra den sentrale delen av India, har vært gjennom et helsemessig helvete de siste to årene. Hun ble bare dårligere og dårligere.

Hodepine, tretthet og epilepsi-liknende anfall var noen av symptomene, og i løpet av det seneste året begynte hun å oppleve lammelser på høyre side av kroppen, skriver The Sun

Hun klarte ikke å spise selv eller å holde et glass vann. Hennes bekymrede far tok henne med til flere leger. Ingen kunne diagnostisere hva som var i veien med tolvåringen.

Helsetilstanden hennes ble bare verre og verre. Familien følte seg maktesløs.

Til slutt, for to måneder siden, tok den 45-årige faren med seg Nita Juggi til DR. Chirag Solanki, som er nevrolog.

 

Legene utførte en MRI-skanning av jenta. Da oppdaget de den skremmende sannheten bak smertene og anfallene

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jenta hadde en cyste i hjernen på 675 gram, som fylte halvdelen av hodet hennes. Legen mener at den har vokst i jentas hodet de siste åtte årene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hun hadde fått cysten som følge av en bendelorm. Den kunne bristet når som helst og tatt livet av henne.

- De (familien,red.) innrømmet at de hadde bodd i et veldig skittent område, og de aksepterte at de ikke hadde vært hygieniske nok, og at jenta på den måten hadde fått bendelormen til å begynne med, sier Dr. Chirag Solanki.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Parasitten kan bli overført til mennesker gjennom mat. I Nita Juggis tilfelle hadde den fått lov til å være i kroppen såpass lenge at den hadde utviklet seg til en cyste.

Nevrologen og teamet hans med leger og sykepleiere fikk fjernet cysten uten komplikasjoner, under en operasjon som tok to og en halv time. To uker senere ble jenta skrevet ut fra sykehuset.

Hun er lykkelig for å ha det bedre.

- Jeg pleide å være mye lei meg fordi jeg ikke hadde det noe bra. Jeg følte meg dårlig og gråt alltid. Men nå har jeg det fint. Jeg kan fortsatt leke med vennene mine, så jeg er utrolig glad, sier Nita Juggi.