18 døde etter besøk av smittet julenissen

06/01/2021 12:27

Emma

Helse
Et besøk av en superspreder som var kledd som julenissen har kostet livet til 18 beboere på et sykehjem.

Totalt er det 121 beboere som er registrert smittet. I tillegg er det også 36 ansatte som har blitt smittet av julenissen. Inslaget var ment som en koselig opplevelse, men det endte opp med å bli alt annet enn korselig.

Dette er hva belgiske medier VRT skriver, som har fulgt saken på en kontinuerlig basis siden de første rapportene om utbruddet av infeksjon begynte å dukke opp.

De mange beboerne og de ansatte ble smittet da de på St. Nicholas Day, 6. Desember fikk besøk av julenissen.

På den tiden hadde mannen ingen symptomer. Derfor var han heller ikke klar over at han var i fare for å spre viruset da han dukket opp på sykehjemmet. Men det gjorde han - og dessverre i stor skala.

Kort tid etter hans besøk på sykehjemmet viste det seg at det var en superspreder som hadde blitt invitert inn på sykehjemmet i den belgiske byen Mol, som ligger i provinsen Antwerpen.

Dessverre har det nådd et så høyt nivå at sykehjemmets ledelse frykter enda mørkere dager ligger foran seg. Av denne grunn har også lokalt helsepersonell blitt bedt om å hjelpe på stedet.

"Vi forbereder oss på opptil ti svært vanskelige dager," sa byens ordfører, Wim Cayers, ifølge B.T.

Tidligere har ordføreren sagt at det var en klar feilvurdering å ha besøk fra julenissen i disse dager. Han har også kritisert omsorgshjemmets ledelse da de ikke har vært klare nok i sin kommunikasjon om infeksjonsutbruddet.

I første omgang ble det uttalt at det var iverksatt tiltak på sykehjemmet og alle restriksjoner ble fulgt i forbindelse med besøket.

Det er imidlertid bilder fra stedet som senere har avslørt at det var flere som ikke brukte masker. På samme måte viser bildene også at det ikke var god nok avstand underveis.

Ledelsen sier nå at ansatte er dypt sjokkert over situasjonen. Samtidig sier de også at sykehjemspersonalet er motivert til å gjøre det de kan for å kvitte seg med utbruddet som er oppstått.