Kiwi smaker fantastisk friskt, men det er ikke det eneste den grønne frukten kan gjøre.
Det er flere helsemessige grunner til at kiwi bør være en del av ditt daglige kosthold.
Her er fem gode grunner til å spise kiwi
1. Sunt for fordøyelsen
Hvis du lider av en hard mage, kan en kiwi om dagen øke hastigheten på systemet. Kiwi har et høyt innhold av kostfiber, noe som fremmer sunn fordøyelse. Kiwi inneholder også enzymet actinidin. Dette enzymet hjelper kroppen med å bryte ned proteiner fra blant annet kjøtt og fisk.
2. Proppfull av vitamin C
Kiwi er en ekte vitamin c bombe! Vitamin C styrker immunforsvaret og gir også sunne tenner og blodårer. Kiwi inneholder 98 mg vitamin C per 100 gram, som er over 30 mg mer enn appelsinen, som "bare" inneholder 63 mg per 100 gram.
3. Beskytter mot kreft
Det smaker kanskje ikke så godt, men kiwiskallet er stappfullt av antioksidanter og flavonoider, som beskytter cellene i kroppen mot kreftfremkallende DNA-skader. Så neste gang du spiser en kiwi, ikke kast ut skallet.
4. Holder deg ung
Evig ungdom er en myte, men det er visse ting du kan gjøre for å bremse aldringen av kroppen. Kiwi inneholder rikelig med antioksidanter og vitamin E, som er viktige hvis du vil holde deg ung og sunn så lenge som mulig.
5. Bra for hjertet
Det har vist seg at 2-3 kiwier om dagen kan redusere risikoen for blodpropp med så mye som 20%. Fruktens frø inneholder en helt spesiell omega-3 fettsyre, som beskytter mot hjerte- og karsykdommer. Kiwi har også et høyt kaliuminnhold, noe som bidrar til å stabilisere blodtrykket. Så det er bare å spise i vei!