5 ting du aldri skal gjøre i dusjen

25/09/2017 15:00

Anniken Hauge

Helse
Du tenker sikkert at du kan spare litt tid hver morgen hvis du gjør noen av disse tingene i dusjen. Men ikke gjør det!

Det er ikke alltid like lett å stå opp om morgenen, og hvis det ikke hadde vært for alarmens uutholdelige lyd, så kunne man gledelig ta et par timer til under dyna. 

Men når man endelig har kommet seg ut av senga, så er en varm og god dusj noe som for alvor for morratrynet til å våkne. 

Det er mange som ser sitt snitt til å utnytte tiden i dusjen til å få unnagjort et par andre gjøremål. Men det er faktisk fem ting du ikke skal gjøre mens du dusjer, skriver Expressen.

1. Hold fingrene unna barberhøvelen
Det er jo fint å få unnagjort i dusjen. Man tar bare med høvelen inn under den varme strålen, og så får man trimmet armhulene eller skjegget og holdt stubbene nede. Men varmt vann er faktisk ikke bra for følsom og nybarbert hud.

Det kan være en direkte årsak til at det oppstår betennelse i de små hårsekkene i huden. Hvis du først skal barbere deg, så bruk barberskum og husk å veksle mellom varmt og kaldt vann.

2. La sjampoen stå 
Det er en vane. Du går i dusjen, skyller deg og tar straks tak i sjampoen, hvorpå du trykker ut en god mengde i hånden og opp i håret. Men spør du hvilken som helst frisør, så er det et no-go å vaske håret hver dag.

Hodebunnen blir tørr og irritabel hvilket kan føre til eksem, og håret blir fort fett. I stedet skal du smøre deg med tålmodighet og kun vaske håret én til to ganger i uken. Ja, i starten er det litt ubehagelig før håret finner sin naturlige fettbalanse. Etter to til tre uker er håret ditt på topp igjen. 

3. Børste vått hår 
Det sliter utrolig mye på håret hvis du børster det våte håret ditt i dusjen. Dessuten er vått hår vanskeligere å gre, hvilket øker risikoen for at du mister og knekker håret.

I stedet bør du gre håret før du hopper i dusjen, og det blir sluket ditt også glad for i lengden. 

4. Dropp å dusje lenge
Det er ikke bra å stå for lenge under det varme vannet. Foruten at miljøet lider, så bidrar varmen og fuktigheten til å tørke ut huden, og det er ikke bra for hverken eksem eller allergier.

Og når vi nå er inne på varm dusj, så bør du vente minst en halvtime etter du har spist før du hopper i dusjen. Når du har spist, bruker kroppen energi på å bryte ned maten, og blodsirkulasjonen går mot magen.

Hopper du i dusjen så går varmen mot hendene og føttene dine, og det er ikke bra for fordøyelsen.

5. Vær forsiktig med skrubbing av kroppen
Det kan være deilig å påføre en ansiktsmaske eller ta en natursvamp og skrubbe huden myk.

Men det bør du virkelig ikke gjøre hver dag da det sliter veldig på huden, og gjør den mer følsom for bakterier og skitt. Dessuten sliter skrubbing på huden på den måten at den blir mindre elastisk (les: huden din blir eldre, slappere og mer rynkete) fortere. 

Derfor bør du kun rense huden én gang i uken, og husk å skifte ut svampen ofte så den ikke gjemmer på bakterier fra forrige gang. 

Slik modner du en steinhard avokado på 10 minutter