6 lamslående fakta du IKKE visste om klitoris

27/11/2016 11:15

Anniken Hauge

Helse
Det sagnomsuste nytelsessenteret byr på mange overraskelser.

Mange kvinner er glade i klitorisen sin. Hadde det ikke vært for den, hadde størstedelen av den kvinnelige befolkningen ikke oppnådd orgamse, viser forskning.

Men det er sikkert færre som egentlig kan nok om den.

Hvorfor er den der, hvor stor er den, og ser den like ut hos alle?

Hvis man ikke kjenner til hemmelighetene bak klitoris, kan man med fordel lese videre

Her er nemlig syv overraskende fakta om den som de fleste ikke kjenner til:

1. Den er mer følsom enn en penis.
En penis har 4.000 nerveender, men klitoris har 8.000. Det gjør den til det mest følsomme området i kvinnens erogene soner.

2. Den er større enn man skulle tro.
Marie Bonaparte, som er etterkommer etter Napoleon Bonaparte, fikk sin klitoris flyttet nærmere skjedeåpningen for å kunne komme lettere. Det mislykkes riktignok, og det er det en god grunn til.

Klitoris fortsetter innvendig i kroppen, og den kan derfor ikke bare flyttes.

3. Den minner mye om penis.
Så kan vi kvinner godt stoppe med penismisunnelsen, for vi har åpnebart noe som minner om den om. Når barn lages i magen, så har alle barn det samme vevet rundt genitaliene. Det er først ved uke 12 at en penis eller vagina blir til. 

Akkurat som med penis så har klitoris det som tilsvarer en forhud, den har et veldig lite skaft, og den svulmer også opp når personen blir tent.

 

4. Den vokser.
Ikke les videre her om du ikke vil endre ditt nåværende forhold til din klitoris. Når en kvinne er ferdig med puberteten er klitorisen hennes blitt 1,8 ganger større. I en alder av 32 år er den fire gange så stor som den var ved starten av puberteten. I overgangsalderen er den 7 ganger så stor som da kvinnen ble født.

5. Den er der bare for nytelse.
Den er det eneste området på en kvinnes kropp som alene er der for nytelsens skyld. Andre erogene soner har også andre funksjoner.

6. De er alle sammen forskjellige.
Man kan ikke se på andre, hvis man gjerne vil konkludere om man ser 'normal' ut. Alle kvinners klitoris ser forskjellig ut. Den kan være større og mindre, og være mer eller mindre ute i det ‘åpne’.

Uanset hvordan den ser ut, så er den kilde til stor nytelse, og man skal ikke være redd for å den oppmerksomhet hvis man har lyst.