6 ting tatoveringen din sier om deg

03/10/2017 14:00

Anniken Hauge

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tatoveringene dine avslører langt mer om deg som person enn du kan forestille deg.

En naken dame. En sleeve eller en god 90talls-tribal.  

Kjært barn har mange navn når det kommer til tatoveringer, og det anslås at 10 prosent av den norske befolkningen har en tatovering av ett eller annet slag.

Men har du tenkt over hva tatoveringen din egentlig sier om deg som menneske? Forskere har funnet ut av at folks blekk i huden sier en del om personligheten deres - uansett om de har en ørn tatovert på leggen eller en tomat på kneet.

I en undersøkelse foretatt av Viren Swami fra Anglia Ruskin University i Cambridge, England, snakket forskerne med 521 personer. Svarene deres ble holdt opp mot svarene til personene som ikke hadde tatoveringer, og resultatene er ganske bemerkelsesverdige. 

Forskerne oppdaget at tatoverte personer skiller seg markant fra personer som ikke har kroppskunst på flere forskjellige områder.

1. Personer med 'ink' er mer utadvendte
Personer med tatoveringer er mere utadvendte enn andre. De tatoverte personene i forsøket beskrev seg alle som mer utadvendte og liker bedre å snakke med fremmede. De fremstår mer vennlige, energiske og snakkende.

De er rett og slett enklere å komme inn på og omgås.

2. De er mer rebelske
Før folk fikk seg tatoveringer, var den spesielle kroppskunsten hovedsaklig forbeholdt sjømenn, hvor de som ekte sjømenn tenker selvstendig og ikke bare følger strømmen.

Det stemmer også med forskernes undersøkelse, som viste at folk med tatoveringer er mer  viste, at folk med tatoveringer er mer sta og ikke bøyer seg for hvem som helst.

Samtidig viste undersøkelsen også at folk med tatoveringer var mer muntlig aggressive og sinte enn folk uten tatoveringer.

Folk med tatoveringer er modigere når det kommer til å oppleve nye ting. Foto: Shutterstock

3. De er mer unike
Folk med tatoveringer har ofte fått skrevet noe personlig på kroppen. Tatoveringen gjør dem unike og atskiller dem fra andre. Folk med tatoveringer er ikke redde for å være annerledes og gjøre inntrykk på folk. 

Tatoveringer får folk til å skille seg ut fra mengden og forteller en personlig historie - avhengig av teksten eller motivet. 

4. De søker fler opplevelser  
I tråd med at folk med tatoveringer er mer utadvendte, så oppsøker de også i høyere grad opplevelser enn folk uten. Tatoverte mennesker vil gjerne oppleve mer via deres sanser eller kropp, og vil gjerne prøve nye ting eller oppleve noe nytt. 

Det betyr ikke at tatoverte mennesker er adrenalinjunkier som bare vil bungie-jumpe eller kjøre berg-og-dalbane. Men tatoverte folk er bare modigere når det kommer til å kaste seg ut i nye opplevelser og prøve noe nytt. 

5. De er ettertraktede
I det siste har det vært flere eksempler på at mennesker med tatoveringer i ansiktet ikke kan få seg jobb, men faktisk så er det også forskning som viser det stikk motsatte. 

En undersøkelse foretatt på University of St. Andrews i Skottland, viser at mange sjefer faktisk mener at synlige tatoveringer kan bidra til å tiltrekke kunder til butikken. I undersøkelsen skulle sjefer ansette en bartender og ble vist et bilde av en mann med synlige tatoveringer og en menn uten. 

Da valgte de fleste sjefer mannen med tatoveringer, da de alle mente at tatoveringene kunne bidra til å uttrykke firmaets profil på en positiv måte. 

Det betyr ikke at alle som har ordet ‘JOKER’ tatovert i panna kan få en jobb i skranken i DnB, men hvis du har en vannpistol tatovert på armen kan du fint få en jobb på BRIO. Så lenge tatoveringen avspeiler firmaet, så kan tatoveringer faktisk være et ekstra pluss på søknaden.

6. Tatoverte menn er mer sexy
Kvinner digger menn med tatoveringer. Det er det flere grunner til - les mer her