8 tidlige tegn på at du er gravid

10/06/2017 23:45

Anniken Hauge

Helse
Hvis du opplever noen av disse 8 tegne, kan det være du bør bestille time hos legen og få tak i kjæresten eller han fyren fra forrige helg. Det kan nemlig bety at du er gravid.

1. Forandrede matvaner

Hvis du plutselig har ekstremt lyst på pølse med alt av tilbehør eller ikke klarer tanken på epler selv om du vanligvis er veldig glad i det, kan det være det er lurt å ta seg en tur på apoteket og kjøpe en graviditetstest. Mange gravide opplever nemlig at matvanene plutselig endrer seg.

2. Uteblitt menstruasjon

Klassikern. Hvis du har regelmessig menstruasjon, og den plutselig ikke kommer en måned, så er det et tydelig tegn på at du kan være gravid.

3. Forandringer i brystene

Føles brystene dine plutselig ekstra tunge eller harde? Eller er brystvortene følsomme og ømme? Det kan være tegn på at du bærer på et kommende familiemedlem. Helt fra starten av graviditeten begynner brystene å gjøre seg klare til amming. Og det er bare å gjøre seg klar for flere forandringer i brystene. Du kan for eksempel oppleve at brystvortene dine endrer farge, eller at blodårene under huden kommer tydeligere frem. Alt et resultatet av at produksjonen av det kvinnelige kjønnshormonet østrogen er skutt i været.

4. Merkelige smaker i munnen

Hvis du plutselig får en metallisk eller syrlig smak i munnen, kan det også være tegn på at du er gravid. Igjen er det den økte produksjonen av østrogen som er kilden. Det kan selvfølgelig også bare være at du har vært litt dårlig på å pusse tennene i det siste.

5. Tissetrang

Må du opp om natten oftere enn vanlig? Eller har du bare en konstant følelse av å måtte tisse? Økt tissetrang kan være et tegn på graviditet, fordi kroppen produserer mer væske. Det kan dog også skyldes blærekatarr, så uansett kan det være lurt å ta en tur til legen.

6. Kvalme

Du er ofte kvalm. Også selv om du ikke har vært syk eller hatt en fuktig kveld på byen. Mange kvinner slipper den ubehagelige følelsen helt, mens andre er kvalme under nesten hele graviditeten. Det er helt natulig, og igjen er det økningen av hormoner i kroppen som er årsaken.

7. Humørsvingninger

Hvis du plutselig får en uforklarlig lyst til å kaste ut kjæresten din i rent sinne, eller begynner å gråte ukontrollert når du ser en serie på tv, så kan det være graviditetshormonene som renner over. Humøret kan nemlig svinge veldig når man er gravid.

8. Forbedret luktesans

Klarer du å lukte pizzamannen i trappeoppgangen før hunden din kan? Mange kvinner opplever at luktesansen blir vesentligt bedre når de er gravide. Dessverre er det ofte vonde lukter man legger merke til. Og da kan det være du opplever tegn til punkt 6...

Husk at selv om du har ett eller flere av symptomene, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med at du faktisk er gravid. Omvendt kan du være gravid uten å kjenne deg igjen i noen av disse tegnene. En tur til legen er den eneste sikre måten å finne ut om du faktisk er gravid eller ikke.

Les også: 20 grunner til å bruke kokosolje hver dag

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.