Bilde av ung kvinnes rygg vekker oppsikt: Ofrer helsen for jobben sin

17/10/2017 13:45

Anniken Hauge

Helse
Foto: Hitesh Patel
Foto: Hitesh Patel
En terapeut har delt et bilde av en kundes rygg, som sliter med å gå på jobb hver dag.

Når er en jobb for krevende? 

Det sier seg selv at det å peke på mureren eller tømreren, som hver dag skal løfte tunge byggematerialer, verktøy og andre gjenstander, hvilket selvsagt tar hardt på kroppen.

Men mange glemmer den belastningen andre typer jobber kan medføre, og der har Hitesh Patel, som er terapeut og massør, delt et bilde av en kvinnelig kundes rygg på Facebook, skriver britiske Metro. 

Kvinnen på bildet er verken rørlegger eller tømrer, men jobber hver dag som frisør i en travel salong.

- Fordi hun står med bøyd rygg over kundene og holder saks og hår i den ene hånden og en hårtørrer i den andre i mange timer, så utvikler musklene hennes seg til å holde skjellettet på en unaturlig måte, skriver Hitesh Patel på Facebook.  

- Når hun endelig setter seg ned i en nøytral stilling, så virker ikke kroppen og musklene hennes etter hensikten, tilføyer han.

Kvinnens rygg er påvirket av den skjeve arbeidsstillingen. Foto: Hitesh Patel

For å gjenskape musklenes posisjon, har Hitesh Patel gitt den kvinnelige kunden en såkalt gua sha massage, hvor man gnir huden på en måte som skaber den særlige rødmen langs musklene i ryggen, som kan ses på bildet. 

Prosedyren gjør angivelig godt for kroppens muskler gjennom hudvevet, hvor giftstoffer trekkes ut av musklene. Behandlingen skal bidra til å sette ryggraden tilbake i sin rette posisjon.

- Neste gang du ser på frisøren din og tenker at hun har det lett, så tenk på dette bildet og hvordan de ofrer egen helse så du kan se bra ut, skriver Hitesh Patel. 

Kjenner du en dyktig frisør som må huske å passe på seg selv? Så del denne historien med ham/henne.

Datteren til Birgit og Olaf døde bare en måned etter fødselen: Nå tar legen ansvaret