Brenn 40% flere kalorier og 2 andre overraskende fordeler med å gå baklengs

24/01/2024 23:00

Emma

Helse
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Har du prøvd det?

Neste gang du er ute og går med hodet i skogen eller parken, bør du vurdere å slå over revers – nesten bokstavelig talt.

For selv om det kan høres ut som årets dummeste idé, er det faktisk noen fordeler med å gå baklengs!

Noe av det viktigste, som gjelder alle, er at du forbrenner betydelig mer energi. Faktisk kan du bruke opptil 40 prosent mer energi ved å gå på denne måten enn hvis du går fremover - selv om du går i samme hastighet.

Dette kan gjøre det betydelig lettere å opprettholde vekten, som har et bredt spekter av helsemessige fordeler.

I tillegg kan det også gi deg bedre stabilitet og balanse. Dette skjer fordi vi naturlig tar kortere og hyppigere skritt på denne måten, og det bidrar til å styrke musklene i leggene.

Men dette er faktisk ikke de eneste tingene som baklengs gange kan føre med seg når det gjelder fysiske varer.

Kan lindre smerter

Hvis du noen gang har hatt hælsporer, vet du hvor smertefulle og ubehagelige de kan være. Hvis du ikke har opplevd å ha dem, hold fingrene krysset for at du aldri får dem.

Hælsporer er en betennelse i fotbuene som gir smerter i hælen, men ved å gå baklengs kan du faktisk lindre smerten fra den irriterende plagen!

Det krever at du går bratt opp og ned skrive videnskab.dk.

I tillegg kan baklengs gange også lindre kroniske korsryggsmerter. Ved å gå bakover aktiverer du i større grad musklene som støtter korsryggen vår, og dette bidrar til å styrke muskulaturen.

Ta vare på deg selv

Men før du begynner å finne en skråning eller gå baklengs ut inngangsdøren, vil vi oppfordre deg til å ha sikkerheten på plass først.

Selv om det høres veldig enkelt ut, er det selvfølgelig større risiko for å støte på eller snuble i ting. Derfor anbefales det å starte ute i et flatt, åpent område eller innendørs hvor du ikke støter på noen eller noe.

Her er det imidlertid viktig å huske på å ikke vri kroppen for å se over skulderen når du går bakover.

Hold hodet og brystet oppreist mens du går tilbake på stortåen med hvert skritt, ruller gjennom foten fra tå til hæl.

Videre oppfordrer vi deg til å bare gå bakover når du er sammen med andre. På den måten har du hjelp i nærheten hvis du snubler eller på annen måte hvis du går galt.

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.