Den ekle grunnen til at du aldri må legge egg i kjøleskapsdøren

06/11/2017 10:00

Anniken Hauge

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Selv om det er smarte hull til formålet, så er det en veldig dårlig idé å plassere egg i kjøleskapsdøren.

Egg må til, uansett om man liker blotkokt til frokost best eller gjerne vil ha en deilig omelett med bacon og purre, som hele familien kan kaste seg over.

Det er forskjellige måter å oppbevare egg på, og selv om egg her til lands som regel oppbevares på kjøl, så er ikke det tilfelle hvis man for eksempel drar til Sverige, hvor eggene står fremme i romtemperatur i matbutikkene og på svenskenes kjøkkenbord.

Det er altså en del debatt om hvorvidt egg skal oppbevares kaldt eller i romtemperatur – litt som med tomater.

Men hva er den rette måten å oppbevare egg på? Det viser seg at man kan gjøre begge deler, men hvis man putter egg i kjøleskapet, så skal man aldri sette dem i døren, skriver The Sun. 

Det er en veldig dårlig idé å sette eggene i døren. Foto: Shutterstock

Selv om det kan være smart å sette eggene i den lille plastikholderen som finnes i de fleste kjøleskap og er laget til formålet, så blir eggene fortere dårlige hvis de setter de der.

Og det er det en helt konkret grunn til: 

- Det er allment kjent at man ikke skal sette eggene i de små plastbeholderne i kjøleskapet. Eggholderen er utsatt for store temperaturendringer når døren åpnes og lukkes, og det får eggene dine til å råtne fortere, sier Vlatka Lake, som er talsmann for firmaet Space Station, et engelsk oppbevaringsfirma.

Når døren går opp og temperaturen skifter fra kald til varm, så blir eggene fortere dårlige. Foto: Shutterstock

Det er altså en dårlig idé å plassere egg i holderen i kjøleskapsdøren, fordi de blir utsatt for konstante temperaturendringer.

Eggene kan dog stå hvilket som helst annet sted i kjøleskapet, eller i et mørkt kjøkkenskap i stedet.

Les også: Derfor kan det være livsfarlig å gå ned på kjæresten din