Derfor bør du aldri hoppe over frokosten

30/05/2023 07:30

Emma

Helse
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er mange kostholdstips der ute. Hva du skal spise og når du skal spise. En ting er i det minste helt sikker. Ikke hopp over frokosten.

Du lever et travelt liv. Noen dager må du skynde deg ut døren for å komme på jobb, eller du har rett og slett ikke tid til å spise frokost.

Eller kanskje du skjenker deg en ekstra kopp kaffe, og tenker at det vil mette den rumlende magen din.

Hvis dette høres kjent ut, vet du at du ikke er alene. I følge en amerikansk studie fra 2022 sa bare 35% av deltakerne at de spiser frokost syv dager i uken.

Det skriver Cnet.

Sjokkerende 12% sa at de bare spiser frokost noen få ganger i måneden. Men frokost er viktig for helsen vår. Derfor bør du spise frokost i morgen. Og dagen derpå..og dagen etter igjen.

Fordeler med å spise frokost hver morgen

Det er mange helsemessige fordeler ved å spise frokost. Ta deg tid til å spise noe sunt hver morgen; Helsen din trenger det.

Å hoppe over frokost har vært knyttet til insulinresistens. En studie fra 2020 fant at de som spiste frokost minst fem ganger i uken hadde lavere risiko for å utvikle diabetes type 2. De som bare spiste frokost en til fire ganger i uken hadde høyere risiko, men de som ikke spiste frokost i det hele tatt, var høyest.

Den mest åpenbare fordelen med frokost er det lages til ekstra drivstoffet til kroppen din. Å ha få næring om morgenen kan bidra til å redusere "hjernetåke", noe som fører til bedre konsentrasjon under morgenmøter eller timer.

En studie fant at spesielt barn trenger frokost for å konsentrere seg på skolen. Den konkluderte med at elevene som spiste frokost også gjorde det bedre faglig.

Frokost er viktig. Enten det er en skål med havregryn og melk, yoghurt eller frukt, er det ekstra løftet av næringsstoffer viktig for å starte dagen. Det gir deg energi, reduserer risikoen for type 2 diabetes og hjertesykdom, tilskynner sunne matvaner og bekjemper migrene. Start dagen riktig og gi hjernen og kroppen et løft. Spis frokosten din!

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.