Derfor stirrer hunden din på deg når den bæsjer

23/06/2024 00:32

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Har du ofte lurt på hvorfor hunden din stirrer intenst på deg når den bæsjer? Nå får du svaret.

De fleste hundeeiere vet om de øyeblikkene når deres venn på fire ben slår seg ned i naturen, og med et insisterende og stirrende utseende vil se eieren i øynene når den trenger å kvitte seg med avføringen.

Det nesten intense øyeblikket vil fortsette til en brun dritt er klar for deg på bakken, og du må finne frem en svart pose til det varme og dampende skittet.

Men hva er poenget med øyekontakt som ville virke absurd og ekstremt bisarr hvis lignende blikk ble utvekslet mellom to voksne?

Svarene på spørsmålene over er flere, hvis man skal tro en ny artikkel på dyreorganisasjonen The Dodos hjemmeside.

Her forklarer Madeline Friedman, hundetrener og ekspert på oppførselen til pelskledde skapninger, at blikket kan spores tilbake til den tiden da hunden bare var en valp.

Hunden fikk nok ros og en slags belønning når den klarte å bæsje i naturen – og ikke lenger på de ekte teppene i stua.

Hunden har ikke glemt denne opplevelsen, og derfor ser den intenst på deg i håp om at etter toalettbesøket vil rosende ord og munngodbiter falle av, sier Madeline Friedman.

Hundetrener Nick Jones har en annen tolkning av de stirrende øyeblikkene når hunden må gå av på vegne av naturen.

"Hvis en hund stirrer på eieren sin, ser den sannsynligvis etter godkjenning for å sikre at de bruker et tillatt sted," forklarer Jones.

– Kanskje har eieren tidligere kjeftet på hunden for å bæsje på feil sted, og derfor er hunden redd for konsekvensene.

Det intense hundeblikket kan også ha noe med instinkt og sårbarhet å gjøre, sier et annet forslag fra Madeline Friedman.

– Sølepyttens posisjon er en sårbar posisjon for hunder, sier Madeline Friedman.

– Følelsen av å være sårbar stammer fra den ville stamfaren, ulven, som klarer seg selv i naturen. Jeg tror hunden følger med for å sikre at vi har ryggen deres mens den er i en sårbar posisjon over lengre tid, sier Madeline Friedman.

Veterinær Sonja Olson har derimot et helt annet syn på blikkontakt:

– Hunden ber om litt privatliv, sier Sonja Olson, og forklarer at det kanskje er du som hele tiden ser hunden i øynene, og ikke omvendt.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.