Derfor har du dårlig ånde om morgenen - og slik kan du forhindre det

01/03/2024 15:00

Emma

Helse
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
De fleste av oss har opplevd å våkne opp med dårlig ånde.

Vi vet alle hvor viktig det er å pusse tennene når vi står opp av sengen.

Det skriver Mirror.

I tillegg til å være en god hygienepraksis og bidra til å holde tennene i toppform, bidrar det også til å fjerne den stygge morgenpusten som vi alle har når vi våkner.

Vitenskapelige grunner

Det er noe vi alle takler, men noen av oss har det verre enn andre.

Ifølge en tannlege er det noen vitenskapelige grunner til at pusten din kan lukte mye verre om morgenen enn partneren din, og heldigvis betyr dette også at du kan finne ut hvordan du kan forbedre morgenpusten din.

Doktor Richard Marques sier at de vanligste årsakene til dårlig ånde om morgenen inkluderer dårlig munnhygiene, dehydrering, å spise eller drikke sterkt luktende mat eller væsker og tørr munn.

Gode råd

Dr. Marques sa at den vanligste faktoren i dårlig morgenånde er tørr munn, noe som kan skyldes "å sove med munnen åpen."

Dette skyldes at spyttet i munnen tørker opp og lar bakterier "holde seg til tennene og tannkjøttet" i stedet for å bli vasket bort, noe som betyr at pusten din lukter verre når du våkner.

Hvis du våkner opp med dårlig ånde, er det måter du kan takle hver av de potensielle årsakene på, inkludert bruk av nesespray for å prøve å hjelpe deg med å puste gjennom nesen om natten i stedet for munnen.

Dr. Marques uttalte også at tannverktøy som en tungeskrape kan forhindre bakterieoppbygging og "holde tungen ren."

God munnhygiene

Å holde seg hydrert og følge et sunt og balansert kosthold kan også "redusere sjansene" for dårlig morgenpust, samtidig som det også er viktig å opprettholde et "godt nivå av munnhygiene".

Dette betyr å pusse tennene to ganger om dagen, bruke tanntråd regelmessig og bruke munnvann.

Tannlegen la til:

"Hvis dårlig ånde vedvarer og strekker seg lenge etter morgenen i flere uker, kan dette være et tegn på helseproblemer som krever legehjelp, for eksempel problemer med tennene eller tannkjøttet, som kan være tannkjøttsykdom, tannråte og infeksjoner. Regelmessige turer til tannlegen kan forhindre problemer fra å gå ubemerket hen og forhindre langvarig dårlig ånde."

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.