Derfor ser menn på andre kvinner

09/09/2017 20:45

Anniken Hauge

Helse
Hvorfor kigger mænd efter andre kvinder?
Foto: Shutterstock
Når mannen din ser på andre kvinner, kan du freake ut og føle deg dårlig og uverdig til kjærlighet. Erfaringen kan være en rystende opplevelse som gjør deg rasende og lei deg.

Selv om du ikke er den sjalu typen, så kan det gjøre deg både sint og lei deg å se mannen din kikke på andre damer. Men hvorfor gjør de det?

Hvorfor ser menn på andre kvinner?

Dette spørsmålet kan ofte dukke opp i enhver kvinnes sinn. La oss diskutere noen av hovedårsakene: 

1. Det er et mannlig instinkt

Menns hjerner er skrudd sammen til å være visuell, da menn har vært jegere siden tidenes morgen. Den primitive mannen jaget for å overleve og hovedvåpenet hans var syn eller visjon. 

Det er bevist at menns hjerner blir mer stimulert av visuelle bilder er kvinners. Hvis det er et interessant bilde i synsvinkelen hans, vil han se på det - hjernen hans er designet til denne form for atferd. Hvis en attraktiv kvinne dukker opp i manns synsfelt, så vil han garantert se på henne.

Dette betyr ikke at han synes du er mindre attraktiv, eller at han ikke lengre er forelsket i deg. Så lenge du er den personen han elsker, dater, tilber og går i seng med, så trenger du ikke bekymre deg over at han ser på en annen kvinne. 

2. Den mannlige hjernen spiller en rolle

Hvorfor ser menn på andre kvinner? Gi hjernen deres skylden. Ifølge forskere er en av de viktigste forskjellene mellom menn og kvinners hjerner at området for seksuell etterstrebelse er rundt 2,5 ganger større i mannlige hjerner enn området i kvinners hjerner.

LES OGSÅ: Her er dommen: Så mange sexpartnere kan du ha før det er usjarmerende

Som forklart av forfatteren av "The Male Brain", Dr. Louann Brizendine, så søkte mange primitive menn etter flere partnere til paring, slik at det kunne produseres flere barn. Akkurat som moderne menn, selv de som er lykkelige i forholdet sitt, er programmert til å se etter en fruktbar partner. Behovet er ikke å involvere seg fysisk med hver eneste visuell kontakt som oppstår, men det er et behov som er dypt forankret for å "kontrollere varene".

3. Testosteron har betydning

Hvorfor ser menn på andre kvinner? På grunn av testosteron! Menn har 6 ganger mer testosteron enn kvinner i blodstrømmen deres. Ifølge forskere ved Columbia University er impulskontrollområdet i hjernen svekket av testosteron, hvilket betyr at menn sannsynligvis vil se før de tenker. 

4. Menn liker variasjon

Ifølge en historie fra David Deida i The Way of the Superior Man, ble en gruppe menn spurt på et av hans seminarer om de enten ville se et blad med 50 bilder av de flotteste kvinner i verden eller i et magasin med 50 bilder av forskjellige kvinner som er rimelig attraktive.

Hver mann i gruppen sa at de foretrakk bladet med forskjellige bilder. Selv den flotteste kvinnen i verden er nødt til å takle at menn ser på kvinner som ikke er så flotte som hun selv. Så ikke bli narret til å tenke hva du kan gjøre med det, uansett hvordan du ser ut. 

Hva du skal gjøre hvis mannen din ser på andre kvinner

Hva bør være ditt neste trekk, hvis mannen din ser på andre kvinner? La oss diskutere dette i de følgende avsnittene:

1. Ikke få gam til å føle at han gjør noe feil 

Det kan høres fristende ut, men du bør motstå fristelsen til å gi ham en albue i siden, sende ham iskalde blikk eller gi ham en 'silent treatment'. La også være med å komme med negative bemerkninger om kvinnene han ser på, som å si; ”Hun ser ut som en hore”, ”Hun har silikon i puppene” eller ”Jeg garanterer at hun har farget håret sitt”. Alle disse bemerkningene antyder bare at du føler deg usikker, og kan føre til unødvendige krangler mellom deg og mannen din.

2. Ignorer det 

Hvorfor ser menn på andre kvinner? Uansett hva årsaken er, så er det bare en flyktig ting du ikke bør bry deg om.  Som Dr. Brizendine uttrykker det, så ser menn på andre kvinner som kvinner ser på vakre sommerfugler. Menns hjerner tiltrekkes av vakre kvinder i et sekund, men deretter forsvinner de raskt ut av bevisstheten hans igjen. 

3. Snakk om det på en positiv måte

Det er bedre å gi det oppmerksomhet og anerkjenne det på en kjærlig og lett måte. Mannden din vil flytte fokuset sitt raskt tilbake til deg. Husk at mannen din er sammen med deg og er forelsket i deg.