Det tar bare 5 minutter: Denne japanske metoden mot ryggsmerter har spredt seg over hele verden

07/06/2016 19:15

Anniken Hauge

Helse
Trikset gir deg også bedre holdning og reduserer fettet rundt midjen.

Vondt i ryggen har med tiden blitt den store folkesykdommen. Og gode råd er dyre når du opplever store smerter i ryggen. Skal man holde seg i ro, trene, ta smertestillende, få massasje eller noe helt annet?

Den japanske legen Toshiki Fukutsudzi har i over 10 år prøvd å knekke koden til hvordan man unngår å få problemer med ryggen.

I den legens nyeste bok, som er veldig populær i hele Asia, forteller han om en metode som han har utviklet for å forhindre dårlige arbeidsstillinger, komme ryggproblemer i møte og styrke magemusklene. Det skriver Positivemed.com. 

Og metoden skal ikke bare gjøre underverker for ryggen, men også redusere fettet rundt midjen, slik at du bli smalere rundt livet. 

Hvis du har en svært dårlig rygg, så bør du ta en tur til legen før du kaster deg ut i den japanske teknikken.

Det sies at trikset er spesielt effektivt hvos man bruker noen minutter hver dag på å utføre det.

Slik gjør du:

1. Rull et håndkle sammen til en tykk pølse. Bind noe fast rundt det så det holder formen. Legg deg deretter ned på en flatt underlag - for eksempel på gulvet, men ikke på sofaen eller sengen. Plasser håndkle der ryggraden krummer seg rett ved korsryggen. Det er viktig at håndkle ligger riktig.

2. Plasser føttene dine i en skulderbreddes avtand, med tærne pekende innover. Strekk armene over hodet, håndflatene ned og lillefingrene skal møte hverandre. Du skal bli liggende i denne stillingen i fem minutter. I starten kan det gjøre ganske vondt, men resultatet blir best hvis du klarer å holde ut i fem minutter. Det blir lettere for hver gang du prøver. Husk å puste med dypt inn og ut med magen.

3. Det beste resultatet kommer hvis du gjør metoden tre ganger om dagen i fem minutter i noen uker.

Du kan også se videoen med legen Toshiki Fukutsudzi her: