Det sjeldne monkeypox-viruset har mystisk spredt seg til mer enn 20 forskjellige land utenfor Afrika, hvor det vanligvis finnes.
Viruset ble først oppdaget i Storbritannia, hvor det i skrivende stund, ifølge The Sun, er registrert 57 tilfeller.
I tillegg er det registrert flere tilfeller i blant annet Danmark, Spania, Portugal, Tyskland, Sverige, USA og Canada.
Det har fått helsemyndigheter i flere land til å advare mot viruset og oppfordre folk til å være oppmerksomme på symptomer, akkurat som Belgia og Storbritannia blant annet har pålagt karantenekrav.
Storbritannia har også begynt å vaksinere smittede mennesker.
Nå har ECDC også sendt ut en advarsel, blant annet advarsel til dyreeiere.
Så langt har det ikke vært noen tilfeller av infeksjon hos kjæledyr i Europa, men ifølge ECDC er det teoretisk mulig for kjæledyr å bli smittet, og det er spesielt en risiko hvis du har gnagere som hamstere, marsvin og ekorn.
I advarselen sa ECDC mandag at det er viktig å "håndtere risikoutsatte dyr og forhindre at sykdommen sprer seg til ville dyr".
Viruset kan lett spre seg til ville dyr i naturen hvis det infiserer kjæledyr først, og hvis det skjer, kan det få alvorlige konsekvenser.
– Hvis menneske-til-dyr-infeksjon oppstår og viruset sprer seg i en dyrebestand, er det fare for at sykdommen blir permanent i Europa. Gnagere [...] er sannsynligvis gode verter, enda bedre enn mennesker, og overføring fra menneske til dyr er teoretisk mulig, heter det i advarselen.
"En slik hendelse kan potensielt føre til at viruset blir etablert i europeisk dyreliv, og sykdommen kan bli en permanent zoonose."
Det understrekes imidlertid at risikoen for at dette skjer er ‘veldig lav’.
David Robertson, forsker ved Centre for Virus Research i Glasgow, Skottland, sa imidlertid at bekymringen ikke var uten grunn.
"Det virker fornuftig å overvåke ethvert dyr / kjæledyr som infiserte mennesker har hatt kontakt med," sa Robertson, og forklarte at gnagere er kjent for å bære sykdommen, men at det ennå ikke er kjent sikkert hvilke andre dyr som kan bli smittet med apepox.