Elles ville forandring: «Hvordan jeg gikk ned 20 kilo»

05/11/2023 23:00

Mikkel Sletta

Helse
Foto: Privat
Foto: Privat
Den 32 år gamle kvinnen har avslørt hvordan hun gikk ned 20 kg på en enkel måte.

Elle Chrisp hadde slitt med vekten det meste av livet. Ting tok imidlertid en drastisk vending da hun kom ut på arbeidsmarkedet som advokat.

Den newzealandske kvinnen har forklart at de mange timene på kontoret etter at hun fikk jobb som advokat endte opp med å lede henne ned en usunn vei.

"Jeg følte ikke at jeg hadde tid til å trene, og det var lettere å bare kjøpe noe lettvint til lunsj og få takeaway når jeg var på vei hjem sent på kvelden," sa Elle, nå YouTuber, til News. com.au.

I stedet for å spise en sunn frokost, tok Elle en iskaffe med fem shots espresso, karamellsirup og fettfri melk fra Starbucks for å gi henne litt sårt tiltrengt energi.

Foto: Privat

"Jeg elsket smaken og sukkerrushet om morgenen. Det fikk meg i gang og ga meg en falsk følelse av energi. Det var sukkerslag etter sukkerslag - det var så ille," fortsatte hun.

"Jeg var ikke klar over det den gangen, men jeg var konstant på en berg-og-dal-bane hvor kroppen min ville få litt energi fra koffein, sukker eller karbohydrater, for så å krasje noen timer senere, så jeg trengte hele tiden å fylle opp. "

Både lunsj og middag besto av takeaway, mens snacksene hennes også inneholdt store mengder junkfood – gjerne i form av kjeks eller chips.

"Det var denne livsstilen som til slutt fanget meg," sa Elle.

"Jeg veide mer enn jeg noen gang har gjort, og ingen av klærne mine passet meg lenger. Og jeg kjente meg ikke igjen på bilder eller følte meg som meg selv."

Elle sa at maten gjorde at hun følte seg konstant sløv, umotivert og samtidig hadde en negativ effekt på fordøyelsen.

Foto: Privat

"Jeg ble satt på medisiner for å hjelpe med refluks og fordøyelsesproblemer, og jeg husker da jeg ble foreskrevet medisiner, sa legen min til meg at hvis jeg endret livsstil, ville jeg ikke lenger være avhengig av medisiner."

Det var i dette øyeblikket at Elle bestemte seg for at hun ville endre livsstilen sin. Derfor begynte hun på et lavkarbokosthold.

"Da jeg begynte på en lavkarbo-diett la jeg merke til at jeg følte meg mindre oppblåst og jeg klarte å slippe medisinene jeg hadde gått på, men jeg var fortsatt sulten og følte meg ikke helt fornøyd, sa Elle.

Hun oppdaget da keto, som er en diett med høyt fett, moderat protein og lavt karbohydrat.

"Jeg var nølende med å prøve keto først fordi alt jeg hadde hørt om det var så negativt," sa hun.

"Jo mer jeg leste om det, jo mer overbevist ble jeg om å prøve det for å se om maten med høyere fettinnhold ville få meg til å føle meg mett og fornøyd. Og det gjorde de."

"Det som var interessant for meg er at når du har prøvd keto i en kort periode, for eksempel noen måneder, tilpasser kroppen seg og blir bedre til å behandle andre typer karbohydrater - og du kan gjeninnføre visse matvarer og utvide det du spiser å være mer balansert."

Foto: YouTube

Elle sa at når hun fant en livsstil som fungerte for henne, følte hun seg "ustoppelig".

"Da jeg endelig kuttet behandlede karbohydrater og raffinert sukker ut av kostholdet mitt, endret alt seg, og for første gang noensinne kunne jeg holde meg til mine sunne matvalg lenge nok til å se resultater," sa Elle.

"Jeg hadde så mye mer energi. Jeg var i stand til å begynne å inkludere trening i rutinen min, og det var så mye lettere å bevege seg rundt for å gjøre hverdagslige ting."

Men Elle sa også at selv med hennes besluttsomhet var det å være tålmodig en av hennes største utfordringer.

"Å holde kursen til tross for hvor sakte det gikk var den første utfordringen for meg," sa hun.

Foto: Instagram

Siden hun begynte å dele reisen sin på nett, har 32-åringen klart å tiltrekke seg mer enn 90 000 følgere på Instagram og YouTube.

Elle sa opp jobben som advokat i fjor for å fokusere på å bygge sin egen plattform, en app kalt Welle Club, for å hjelpe andre kvinner i samme situasjon som hun gjorde.

Den personlige guiden inkluderer mer enn 200 oppskrifter, et måltidsplanleggingsverktøy og en makrokalkulator.

"Jeg opprettet Welle Club fordi jeg ønsket å forenkle prosessen med å starte en sunn livsstil," sa hun.

"Welle Club gjør prosessen morsom og bærekraftig med deilige, enkle å lage oppskrifter og andre livsstilsverktøy som en tilpasset måltidsplanlegger, handlelistegenerator og makrokalkulator."

Foto: Instagram

"Det kan være overveldende når du prøver å overhale dine gamle vaner, så jeg ønsket å lage noe praktisk som kan hjelpe andre med å nå sine mål."

Nå som Elle er gravid i seks måneder med tvillinger, har kostholdet hennes endret seg for å sikre at babyene hennes "får alle de næringsstoffene de trenger for å trives".

Elle sa at hun føler seg utrolig stolt over det hun har oppnådd med kroppen gjennom årene.

Foto: Instagram

"Det er ingenting så styrkende som å føle seg trygg og glad i sin egen kropp," sa hun.

"Jeg vet at det kan føles umulig og ekstremt skummelt i starten. Bare fokuser på å ta små skritt. Du trenger ikke mestre alt på en gang."

Læs også:

Over 2000 lastebiler blokkerer landets grense i protest Døgnet rundt vil polske lastebilsjåfører sperre grensen mellom Ukraina og Polen.