Er tissefanten din skjev? Da prøver den muligens å fortelle deg noe alvorlig

02/11/2017 14:30

Anniken Hauge

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Menn med skjev penis har muligens grunn til bekymring, mener forskere.

Penisens form og størrelse har alltid vært et både spennende og ømtålelig emne, men nå melder flere forskere seg inn i debatten med et bekymrende innspark.

Forskere fra Baylor College of Medicine i Houston, USA, mener å ha funnet ut at skjeve peniser kan ha større risiko for å utvikle kreft. Det skriver britiske Metro.

Den oppsiktsvekkende påstanden tar utgangspunkt i en undersøkelse foretatt blant menn som har Peyronies sykdom - en tilstand som påvirker tusenvis av menn, og i daglig tale er bedre kjent som en krummerik - eller en skjev penis. 

En av forskerne bak studiet, doktor Alexander Pastuszak, forteller at der har funet ut at menn med skjev penis har 40 prosent høyere risiko for å utvikle testikkelkreft, 20 prosent høyere risiko for å utvikle føfklekkreft og 40 prosent høyere risiko for å utvikle kreft i magen.

Samtidig oppfordrer han menn med skjev penis til å holde ekstra godt øye med penisens utvikling samt testiklene, så man rekker å oppdage en potensiell kreftsykdom i god tid. 

- Vi mener at dette er svært viktig, da sykdommen (Peyronies sykdom, red.) ofte ikke blir tatt alvorlig.

- Det blir fokuseret på den i forbindelse med seksuelle og reproduktive aspekter av livet, men vi bør holde øye med disse mennene i større grad enn andre i forbindelse med utviklingen av sykdommen, forklarer han, og understreker at ingen har gjort undersøkelser på koblingen mellom de to tidligere.

Hos Cancer Research i England sier Emma Shields seg enig i at det kan være en kobling mellom skjev penis og utvikling av kreft.

Penisforlængelse uden operation

Hold øye med penisen din, er rådet.

- Man vet enda ikke hva som forårsaker Peyronies sykdom, men det er mulig at det kan være forbundet til noen av farene ved kreft, forklarer hun.

Leo R. Doumanian er professor på Keck Medicine of USC, og han forklarer at Peyronies sykdom oftest rammer menn melleo 40-60 år, hvis ikke sykdommen er medfødt.

Les også: 9 ting du aldri må stikke tissefanten din inn i