Familiefar gikk til frisøren - 3 dager senere kjempet han for sitt liv på intensiven

06/09/2017 12:30

Anniken Hauge

Helse
En 45-årig mann måtte kjempe for sitt liv på sykehuset etter en vanlig tur til frisøren.

Av og til kan man være svært uheldig når man minst forventer det. 

Om det handler om en bilulykke eller å falle og slå seg hjemme, så kan man plutselig bli stygt skadet.

Det var nettopp det som skjedde med Dave Tyler, da den 45-årige britiske familiefaren skulle en tur innom frisøren i 2011. For etter besøket i salongen endte faren opp med å bli innlagt på intensivavdelingen på sykehuset, skriver Mirror.

Dave Tyler fra den britiske byen Hove fikk plutselig et tilfelle av slag og kollapset på åpen gate tre dager etter besøket. Men det var hverken kjemikalene eller en saks på avveie som var årsak til ulykken. 

Det skjedde i stedet da den middelaldrende faren skulle bøye nakken bakover for å få håret vasket hos frisøren. Kanten på vasken hadde da klemt blodomløpet i nakken hans, og tre dager etter besøket hos frisøren mistet han all følelse på høyre side av kroppen og kollapset.

Da Dave Tyler våknet på sykehuset, fortalte legene ham at han hadde fått slag.

Legene kjente godt til sitausjon som Dave Tyler beskrev hos frisøren, og de hadde sett andre få blodårene i nakken i klem. Lidelsen har derfor fått et navn og kalles 'beauty salon stroke syndrom', oversatt skjønnhetssalong-slag syndrom. 

I dag, fem år senere, kan ikke faren lengre kjøre bil, gå uten stokk og har kroniske smerter i kroppen. 

- Jeg husker at jeg på tidspunktet ikke følte meg noe annerledes enn vanlig, sier Dave Tyler til Mirror.

Først tre dager senere ble den 45-årige faren rammet av slag med full kraft. 

- Jeg skulle til London på forretningsmøte, og jeg hadde en vanvittig hodepine. På veien dit følte jeg at jeg var på vei til å bli syk, men jeg visste ikke hva det var. Da jeg ankom, begynte kroppen å bli følelsesløs, og jeg mistet synet og klarte ikke å gå, sier Dave Tyler til avisen.

Dave Tyler var innlagt i tre måneder og måtte trene opp kroppen sin igjen i seks måneder etter hendelsen. 

- Det var veldig skremmende, jeg forbinder jo slag med eldre mennesker, sier Dave Tyler til Daily Mirror. 

Siden har Dave Tyler tatt frisørsalognen til retten, hvor han ble tildelt 800.000 kroner i erstatning i desember i fjor. 

Nå vil han jobbe for at andre mennesker kjenner til risikoen ved å sette seg til rette i frisørvasken.

- Jeg fortsetter livet mitt som alltid, men det har hatt stor betydning for meg. Jeg er ikke den eneste det har skjedd med. Det skjedde også med en kvinne i Hertfordshire og en annen i San Diego. Saksanleggelsen var ikke for pengenes skyld, men for å skape større oppmerksomhet om problemet, sier faren til Mirror.

Skolebussjåfør blir trakassert av ungdommer ombord på bussen: Senere tar sjåføren hevn.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.