Familiefar spiste poteter til alle måltider i et år - slik reagerte kroppen hans

27/09/2017 09:15

Anniken Hauge

Helse
Andrew Flinders Taylor fra Australia spiste kun poteter i et år. Nå viser han frem sin utrolige transformasjon.

Magen hadde blitt altfor stor og slaskete, og bilringene på kroppen var etter hvert blitt litt for dominerende.

Andrew Flinders Taylor fra Melbourne i Australia var langt fra tilfreds med egen kropp, da han så på seg selv i speilet for et år siden.

Derfor bestemte han seg for å gi seg selv en utfordring, hvor han fremover kun skulle ha én ting på tallerkenen sin det kommende året, og det skulle være poteter, skriver Independent

Den noe spesielle dietten har gjort at Andrew Taylor har gått ned hele 50 kilo på et år, hvilket han har dokumentert på hjemmesiden sin spudfit.com.  

Etter et år hadde Andrew Taylor kvittet seg med 50 kilo - utelukkende ved hjelp av potetdietten. Foto: Andrew Taylor/privat

Leger og dietteksperter vil vanligvis si at en slik kost er dårlig for kroppen, fordi det er viktig å spise variert. 

Men Andrew Taylor fikk kyndig veiledning av en diettist før han kastet seg ut i eksperimentet, som altså kun skulle by på poteter av alle slag i 12 måneder til alle måltider hver dag. Og faktisk skulle kosten vise seg å være langt mer varieret enn antatt.

- Jeg får 600 prosent av daglig jern i kosten og over 400 prosent vitamin c, samt tonnevis av fibre - alle de tingene som kostholdseksperter sa at jeg manglet i kosten min, sier Andrew Taylor til Independent.

For å sikre at kroppen ikke kom til å få for lite kalsiu - hvilket var hans eneste reelle bekymring - brukte han soyamelk i potetmosen. Ved å bruke søtpoteter i kosten fikk Andrew Taylor dekket andre essensielle vitaminer og aminosyrer, forklarer han.

Men det var ikke alltid like lett å være på den spesielle potetdietten. Den australske faren til to, måtte selv ta med seg potetene sone hvis han skulle spise hos venner og familie - samt ringe i forveien til restauranter hvis han skulle ut og spise. 

Allikevel har kostplanen virkelig båret frukter, og på tross av utfordringene og alle potetene Andrew Taylor har inntatt, så fortsetter han gladelig å stikke gaffelen i flere poteter. 

- Formen min blir bare bedre og bedre. Før hadde jeg høyt kolesterol, men det er blitt bedre. Blodtrykket og blodsukkeret er også senket, og hver gang jeg sjekker det så har det forbedret seg, sier Andrew Taylor, som altså har kvittet seg med 50 kilo og føler seg bedre enn noensinne, og forteller alt om sin uvanlige diett på spudfit.com.

Har du hard mage? Magisk 'avføringsknapp' på kroppen får deg til å gå på do med det samme

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.