Foreldre er knust: Retten sier at 8 måneder gamle Charlie må dø

Legene har nå rettens ord for at de må stoppe behandlingen av et dødelig sykt spedbarn – selv om foreldrene ønsker å prøve å redde ham.

Avgjørelsen i en sak om en syk baby vekker nå stor oppsikt i Storbritannia. 

Foreldrene Connie Yates og Chris Gard fra London, ønsker at leger skal fortsette behandlingen av sønnen deres Charlie på åtte måneder. Nå har legene fått lov til å stanse behandlingen mot foreldrenes ønske. Det skriver BBC.

Spesialistene på Great Ormond Street Hospital, mener at gutten har en irreversibel hjerneskade og bør flyttes til avdelingen for smertelindring. Det betyr at han kun får medisin til å dekke smertene, og ikke til å prøve å forbedre tilstanden hans.

Les også

Far er på tur med sin 2-årige sønn: Må kjempe for livet sitt da han gjør et skremmende funn i klappvognen

 

Foreldrene er etter eget utsagn knust over rettens avgjørelse og vil anke. Sykehuset vil fortsette behandlingen inntil det er kommet en avgjørelse av anken.

I avgjørelsen av saken, sa dommeren at han traff beslutningen med et tungt hjerte, men også med en sterk overbevisning om at det var det beste for barnet. Han roste også foreldrene for deres modige og verdige kamp for sønnen sin. 

- Jeg håber de med tiden vil akseptere at det er i Charlies beste interresse å l han hvile i fred, og ikke utsette ham for mer smerte og lidelse, sa dommeren. 

Chalie ble født den 4. august. Han lider av en genetisk sykdom som medfører skader på de genetiske byggestenene som gir cellene energi. Sykdommen medfører svakhet i musklene og hjerneskader.

Les også

Mor ville bare gjøre sin 3-årige sønn glad: Bilder viser det fryktelige resultatet

 

Foreldrene har siden kjempet for å finne en behandling til gutten. Det er blant annet samlet inn over 1,25 millioner pund - tilsvarende cirka 14 millioner norske kroner - fra over 80.000 donorer.