Foreldre trodde at 3-åringen demmes "bare" hadde vannkopper: sannheten viste seg å være annerledes

29/01/2023

Mikkel Sletta

Helse
Foto: Privat
Foto: Privat
For 3 år gamle Melvin ble det som startet med vannkopper et smertemareritt som endte på sykehuset.

«Du tror aldri at vannkopper kan utvikle seg til noe så alvorlig. Som forelder får man beskjed om at man må håpe at barnet får det, så er man ferdig med det", sier Melvins mor, Desireè Miliane Eikenes, til Tønsbergs Blad.

Kort tid etter at Melvin fikk vannkopper, dukket det opp en rød flekk i lysken som vokste frem. Den hadde ingenting med vannkopper å gjøre.

Den lille gutten skrek av smerte da foreldrene hans rørte ved flekken. Foreldrene tok ham med til legen, hvor de tok tester på gutten. Mens de ventet på svarene sa legen at han var ganske sikker på at det bare var utslett.

— Etter ytterligere en halvtime kommer legen til oss og sier at Melvin har en alt for høy CRP på 178. Vi får da beskjed om at vi må gå rett til barneavdelingen på sykehuset i Tønsberg, hvor de venter på oss. sier mamma Desiree.

Da de kom til sykehuset, hadde utslettet, som hadde vært på størrelse med en liten prikk kvelden før, vokst ti ganger ti centimeter i størrelse.

Det skulle vise seg at Melvin har det som kalles cellulitter. En akutt bakteriell infeksjon i de dypere lagene av hud og subkutant vev, som kan utvikle seg til kjøttetende bakterier.

"Heldigvis var vi ganske tidlige og Melvin hadde ikke alle de røde flaggene for kjøttetende bakterier, men det var i de tidlige stadiene," sier Eikenes.

På sykehuset fikk Melvin intravenøs antibiotika og den behandlingen han trengte. Sykehuset sa også at det ikke var det første tilfellet de hadde sett hvor vannkopper utviklet seg til en cellulittinfeksjon i høst.

Læs også:

Sportsstjerne død i tragisk ulykke Sportsstjernen har på tragisk vis gått bort.
Erna Solberg: Ny kald krig Derfor bør Norge bli med i EU.