Forskere med oppfordring: Leger bør utskrive vibratorer på resept

04/08/2022 10:37

Emma Sletta

Helse
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ifølge en ny studie har vibratorer mange helsemessige fordeler. Leger bør dra nytte av det, står det.

Vanligvis er sexleketøy som vibratorer reservert for soverommet og generelt privatliv. Sex er sunt hvis du spør direktøren i Det danske helsetilsynet, Søren Brostrøm.

Og mens Brostrom sannsynligvis tenker på sex mellom to personer, er vibratorer ikke bare et morsomt innspill til sexlivet. Faktisk ser helsefordelene ut til å være så gode at leger - spesielt spesialister i kvinners kjønnsorganer og bekkenbunn - bør foreskrive vibratorer på resept for sine kvinnelige pasienter.

I det minste er det meningen til en gruppe forskere fra Cedar-Sinai Medical Center, USA.

De presenterte sine funn og anbefalinger på en konferanse organisert av American Association of Urologists tidligere i år og publiserte en oppsummering av deres forskning.

Her skriver forskerne at det er flere helsemessige fordeler for de kvinnene som regelmessig bruker en vibrator. Tidligere studier har vist at regelmessig onani har en positiv innvirkning på kvinners helse – både fysisk og mentalt.

Vibratorer har imidlertid ikke tidligere blitt undersøkt som et hjelpemiddel til onani. Men nå mener forskerne at tiden er inne for at vibratorer skal betraktes som et medisinsk terapimiddel.

Dette støttes av Trine Jakobi Nøttrup, klinisk førsteamanuensis ved Københavns Universitet, som kalte det spennende å studere helseeffektene av vibratorer.

– Det er veldig viktig at vi får mer kunnskap om vibratorer, sier Trine Jakobi Nøttrup, som også er stipendiat ved Universitetet i Sør-Danmark. og konsulent ved Institutt for kreftbehandling, Klinikk for bekkenkreft og kreft i hjernen, ved Rigshospitalet i henhold til Videnskab.dk og legger til:

– Dette området må belyses veldig bra - spesielt i forhold til smerter i kvinners kjønnsorganer, som faktisk er et underbelyst område, sier konsulenten.