Forskere overrasker: De som glemmer mye, er oftest de smarteste menneskene

04/11/2022 13:17

Emma Sletta

Helse
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nå kommer en rekke forskere med en vill overraskelse.

Det er absolutt ikke uvanlig at du ikke føler deg som den skarpeste kniven i skuffen når du glemmer enkle hverdagslige ting. For eksempel navnene på personene du bør huske, eller når du har vært ute og handlet, men kommer hjem uten de viktigste varene.

Det er mange som har en tendens til å glemme hvor de legger tingene sine.

Faktisk sier en ny forsknings studie at glemsel er en naturlig prosess i hjernen.

En studie utført av en rekke forskere ved University of Toronto viste at det å ha et perfekt minne ikke har noen sammenheng med intelligens.

Tvert imot; Personer med høy intelligens ser ut til å glemme små detaljer oftere.

Poenget er at tradisjonelt blir folk som husker mye ansett som de smarteste, men denne studien avslører at de fleste av oss stadig glemmer små ting.

Det som er viktig å påpeke er om vi husker store ting i livet.

Hjernen vår er smartere enn vi er klar over. Den er så smart at den sorterer detaljene du trenger å huske. Den prioriterer de viktigste tingene, så små ting som å kjøpe melk kan være noe som hjernen din har vist seg å ikke prioritere hukommelse for.

Denne teorien gir faktisk perfekt mening når du tenker på det. Det er viktigere for hjernen å huske en persons ansikt enn å huske personens navn.

Det skriver det norske medie Sosialnytt.

Å huske begge deler er selvsagt optimalt, men hvis man tenker på tidligere generasjoner, og liker å gå helt tilbake til menneskets opprinnelse, var det ofte en kamp mellom liv og død. De sterkeste overlever. Det var klart viktigere for hjernen å huske ansiktet til en person som kunne utgjøre en trussel, i stedet for å huske navnet.

Men hvis hjernen må holde på for mange minner, vil den sannsynligvis komme i konflikt med alle minnene, og derfor vil det være vanskeligere å ta en beslutning.

Det er med andre ord helt greit, og faktisk ganske sunt, å glemme detaljer nå og da.

Så neste gang du glemmer noe, bare husk at det er hjernen din som gjør jobben sin.