Forskning: Du forbrenner like mange kalorier i et varmt bad som på en 30 minutter lang gåtur

12/03/2018 14:15

Anniken Hauge

Helse
Folk med badekar er heldiggriser!
Folk med badekar er heldiggriser!
Det gjør underverker for kroppen å ta et varmt bad.

Hvis du har et badekar, så tapp i karet og tenn noen deilige duftlys.

Ifølge forskere fra Loughborough University i Storbritannia setter et 40 grader varmt bad godt igang forbrenningen, mens det reduserer betennelsestilstander i kroppen.

Det skriver Daily Mail

Resultatet av studiet får de britiske forskere til å hevde at et avslappende bad faktisk er like bra for helsen som en 30 minutter lang gåtur.

Hvorfor hoppe opp på løpebåndet når du kan synke ned i badekaret? Foto: Shutterstock

I alt ble 14 menn testet ved at de først ble sendt ut på sykkeltur i en time og deretter satte seg ned i et 40 graders varmt bad i en time.

Resultatet var at mennene forbrente flest kalorier på sykkelturen, men at de faktisk også forbrente 130 kalorier i det dampende badet, selv om de bare lå på ryggen og slappet av med det myke såpeskummet rundt seg.

Det tilsvarer for øvrig det antallet kalorier man forventer å forbrenne på en 30 minutters gåtur.

Forskerne bak studien fra Loughborough University undersøkte dessuten testpersonenes blodsukker, som var omntrent 10 prosent lavere i badekaret enn under sykkelturen.

Gruppen av forskere konkluderer  for øvrig at den passive varmen fra badet reduserer betenmelsestilstander i kroppen. Passiv varme blir allerede brukt som behandlingsform i Finland, hvor en tur i saunaen menes å ha en positiv effekt på hjerte- og-karsykdommer.

Nå vet du hva du skal gjøre i kveld!