Gir bedre holdning og mer energi: 2 øvelser, alle bør gjøre hver morgen ifølge treningsekspert

01/02/2024 23:00

Emma Sletta

Helse
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Det tar ikke mer enn noen få minutter!

Det kan være vanskelig å passe trening inn i en travel hverdag. Men hvorfor ikke dra nytte av tiden du har om morgenen for å få en god vane under huden din?

Selv en vane som verken koster penger eller reisetid, og som til og med kan lønne seg senere på dagen.

Personlig trener og treningsekspert, Laura Williams, gir deg derfor to enkle øvelser som alle vil være til nytte for å innlemme i morgenrutinen.

"Morgentrening kan forbedre produktiviteten og fokuset, øke energinivået og hjelpe deg med å opprettholde en bedre holdning," sier eksperten, og råder deg til å stille alarmen litt tidligere slik at du har ekstra tid til å komme i gang.

"Og enten du tilbringer dagen ved skrivebordet eller på føttene, er det viktig å trene kjernemuskulaturen i enhver treningsrutine," fortsetter hun.

Det skriver Dailystar.

Og lister opp øvelsene du enkelt kan gjøre på stuegulvet før morgenkaffen.

Fuglehunden

Øvelsen med det spesielle navnet styrker musklene i ryggen og kjernen, og forbedrer stabiliteten.

Slik gjør du:

Start på alle fire med knærne rett under hoftene og hendene under skuldrene. Stram opp kjernemuskulaturen og hold ryggen rett. Løft nå venstre arm fremover foran deg til den er på linje med skulderen, og skyv samtidig høyre ben bakover til den er strukket rett ut bak deg. Hold posisjonen i 5 sekunder før du senker armen og benet, og gjenta deretter bevegelsen – denne gangen med høyre arm og venstre ben. Gjør 12 repetisjoner.

Strekk med ett ben

I denne øvelsen trener du magemusklene dine.

Slik gjør du:

Ligg på ryggen på gulvet og løft hodet og skuldrene. Løft begge bena slik at de peker skrått opp i luften. Bøy nå det ene benet og før kneet mot hodet og armene før du strekker det ut igjen. Bøy nå det andre benet på samme måte. Gjør 10 repetisjoner.