Gynekolog advarer: Ikke putt hvitløk i underlivet

12/09/2022 11:50

Emma Sletta

Helse
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du er blant den delen av kvinner som tror på myten om at du kan kurere sopp i underlivet med hvitløk, bør du raskt endre den troen. En kjent gynekolog er i ferd med å advare folk om den litt bisarre helsetrenden.

En anerkjent gynekolog er for tiden ute på Twitter for å advare kvinner mot å sette hvitløk i skjeden. Dette kan høres bisarrt ut, og mange lurer kanskje på hvorfor en slik advarsel er nødvendig i utgangspunktet.

Dette er imidlertid fordi mange kvinner tror at hvitløk i skjeden kan bidra til å kurere sopp i magen. Det er litt av en "gammel kvinnehistorie" at den populære matlagingsingrediensen kan brukes til å behandle sopp i underlivet.

En av grunnene til at dette bør være tilfelle er at laboratorier i testforsøk har sett hvordan hvitløk har hatt en positiv effekt mot sopp. Det Dr. Jennifer Gunter understreker, er imidlertid at det bare har blitt testet i et laboratorium, og ikke engang på mus.

"Derfor bør du ikke putte hvitløk i skjeden din. Hvitløk inneholder allicin. I et laboratorium kan det ha en antifungal effekt. Det er i et laboratorium, og ikke engang i mus. Bare på en tallerken med celler. Skjeden din er ikke en tallerken med celler," sier hun i den første av åtte tweets.

 

Kvinner setter inn hele hvitløk

På grunn av myten om at hvitløk kan hjelpe mot sopp i underlivet, prøver mange kvinner det. Problemet er at de fleste er så uvitende om det at de faktisk stapper en hel hvitløk, noe som ikke bidrar til å frigjøre stoffet allicin i det hele tatt.

"Det er mange hvitløk vaginale aficionados (jeg burde ikke måtte tweet dette i 2019, men her er jeg uansett) som anbefaler å sette inn en hel hvitløk. Det betyr at de ikke har forstått at allicin bare slippes ut hvis hvitløk kuttes eller knuses," skrev hun på Twitter.

En av grunnene til at det er veldig dumt å sette hvitløk i skjeden din, er at hvitløken kan inneholde bakterier fra jorda, og det kan ende opp veldig dårlig. Hun sier blant annet at skjeden er det perfekte miljøet for den farlige clostridium perfringens-bakterien, noe som kan forårsake botulisme (pølseforgiftning, blant annet)

Dette gjør det klart at det er en veldig dum idé å sette hvitløk i skjeden din. Her fra redaksjonen oppfordres du til å sette den på en deilig pizza i stedet, eller kanskje lage et hjemmelaget hvitløksbrød i stedet.