Gjør store fremskritt: Ukraina har lurt Putin

12/09/2022 07:43

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ukraina har gjort store fremskritt, Zelenskyy og co har lyktes i å lure Russlands president Vladimir Putin.

Ukrainske styrker fortsetter å gjenerobre store deler av sitt eget land. Spesielt i den nordøstlige delen av Ukraina har de vært svært vellykkede med å tromme de russiske styrkene.

Det kan imidlertid ikke ha vært vellykket hvis de ukrainske styrkene ikke hadde jobbet på grunnlag av en nøye utarbeidet plan.

Suksessen nordøst i landet er betinget av at ukrainske styrker i sør lanserer en stor offensiv som sies å ha lurt Russland, som har blitt distrahert fra det som har foregått i nord.

Det skriver The Guardian.

De siste ukene har ukrainske styrker akselerert offensiven sør i landet. Her har de klart å erobre flere mindre landsbyer.

Som et resultat har Russland følt seg provosert og blitt tvunget til å flytte både personell og utstyr. En stor del av både personell og utstyr er flyttet fra Kharkiv-regionen.

Ifølge Taras Berezovets, en tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver og nåværende presseoffiser for deler av Ukrainas spesialstyrker, har dette gitt ukrainske styrker betydelige fordeler nordøst i landet.

Faktisk har det vært så viktig at ukrainske styrker har klart å gjenerobre opptil en tredjedel av den beleirede Kharkiv-regionen.

Lørdag ettermiddag ble det også bekreftet at det ukrainske militæret hadde gjenerobret byen Kupyansk. Det er en viktig by som har vært sentral for russerne, som har brukt den til å transportere forsyninger til fronten i Donbas.

Med overtakelsen av Kupyansk har de ukrainske styrkene derfor klart å avskjære russerne fra en av deres mest avgjørende forsyningslinjer under krigen.

Dette betyr imidlertid ikke at krigen er over. På den annen side har det fått russerne til å gjenoppruste. Ifølge The Guardian har de sendt en stor mengde tropper til Kharkiv-regionen.