Har du hard mage? Magisk 'avføringsknapp' på kroppen får deg til å gå på do med det samme

19/09/2017 15:45

Anniken Hauge

Helse
Hvis du har problemer med å få gått på do, så finnes det heldigvis en smart snarvei som setter fart på sakene.

Du har kjent det hele dagen, og selv om at det var chili con carne til lunsj i kantinen så er magen fortsatt hard og oppblåst. 

For inni magen rumler det rundt i tarmene, og det ville vært så deilig om du bare kunne satt deg på skåla og blitt kvitt det hele. Men det vil liksom ikke ut. 

Hvem kjenner ikke til det?

Men det finnes faktisk et smart triks som ikke involverer absurde mengder espresso eller kål, men i stedet et bestemt sted på kroppen, som passende kan kalles 'den brune knappen’, skriver goodhousekeeping.com.

Det ‘magiske punktet’ sitter cirka tre fingerbredder under navlen, hvor man med et fast trykk med tre fingre kan sette gang i prosessen og komme seg på do.

Det høres kanskje litt rart ut, men punktet er faktisk kjent innenfor akupunkturens verden, hvor trykk på punktet kan hjelpe mot magekramper, menstruasjonssmerter og forstoppelse. 

Knappen aktiveres ved at man samler tre fingre og trykker med et fast trykk på punktet i et par minutter, samtidig som man puster dypt inn og ut et par ganger.

Men før du trykker på den brune knappen, så er det en god idé å ha et toalett i nærheten. Ellers kan det gå fryktelig galt. 

Ved å måle med dine egne fingre kan du finne din egen 'bæsje-knap'.