Helse: Disse 3 morgendrikker anbefales av en gastroenterolog

22/02/2024 20:00

Sofie

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
3 morgendrikker anbefalt av en gastroenterolog.

Selv om det kan virke lite iøynefallende, er leveren et organ med flere vitale funksjoner. For å ta vare på den og øke funksjonen, anbefaler gastroenterolog Joseph Salhab visse drinker for å starte dagen riktig.

Leveren er et viktig organ med mange mekanismer. Det produserer spesielt proteiner som bidrar til blodpropp eller til å rense blodet for giftige stoffer. Direkte koblet til fordøyelsessystemet, produserer dette vitale organet galle, nødvendig for fettfordøyelsen, og det lagrer glukose, vitaminer og mineraler fra fordøyelsen.

Når leveren sliter med å fungere, kan det derfor oppstå flere sykdommer. Det er derfor nødvendig å ta vare på dette organet.

Å ta i bruk gode kostholdsvaner er en enkel måte å gjøre dette på. I en TikTok-video anbefalte leverspesialist gastroenterolog Joseph Salhab 3 drinker å drikke om morgenen for å ta vare på leveren din.

Ta vare på leveren din: 3 drinker å nyte om morgenen når du våkner

I videoen sin anbefaler legen 3 drinker for å kickstarte dagen og beskytte leveren. Han foreslår spesifikt alternativer til kaffe, som kan gi en morgenboost samtidig som den tar vare på leverhelsen din.

Grønn te for antioksidanter

For det første anbefaler eksperten å drikke grønn te, som inneholder en "høy mengde antioksidanter og flavonoider kalt katekiner."

Utover deres antioksidantegenskaper, kan katekiner som finnes i store mengder i grønn te ha beskyttende effekter mot diabetes, overvekt og osteoporose.

"Noen data tyder på at grønn te er svært gunstig for leveren, spesielt i tilfeller av fettleversykdom," konkluderer Dr. Joseph Salhab.

Fettleversykdom, eller ikke-alkoholisk fettleversykdom, er preget av akkumulering av fett i leveren, utenom overdreven alkoholforbruk og kan utvikle seg til skrumplever hvis den ikke behandles.

Matcha-te, det beste kaffealternativet

Ifølge Joseph Salhab er matcha-te også et godt kaffealternativ for leverpleie.

"Matcha er veldig lik grønn te, men den er svært konsentrert, siden den er laget av en annen type grønn te som kan inneholde mer antioksidanter enn standard grønn te-preparatet," forklarer gastroenterologen.

I tillegg til de mange helsemessige fordelene, er matcha-te også effektiv for leverhelse, ifølge eksperten.

Han legger til at både grønn te og matcha-te "inneholder koffein, men mindre enn kaffe," som er grunnen til at de kan erstatte denne tidlige drinken.

Smoothies for en sunn lever

Gastroenterologen fremhever fordelene med grønnsaks- eller fruktbaserte smoothies for å holde leveren sunn.

"Bladgrønne grønnsaker som grønnkål, spinat, brokkoli, og til og med noen frukter som bær kan også inneholde tonnevis av antioksidanter," sier eksperten.

I motsetning til de to andre anbefalte drinkene, bemerker Joseph Salhab at "smoothies ikke inneholder koffein, men kan være veldig velsmakende med de riktige ingrediensene."

Det finnes hundrevis av smoothiekombinasjoner for å imøtekomme et bredt spekter av smaker og for å beskytte leverhelsen.

Se videoen av Joseph Salhab nedenfor:

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.