Hennes tre år gamle sønn brakk kroppens sterkeste knokle – nå advarer moren mot populær lek

12/07/2017 13:30

Ida Veiden Brakstad

Helse
Ulykke trampolin brækket knogle
Foto: Kait Ellen / Privat
Hopp og lek på trampline er en populær beskjeftigelse for mange barn og unge - spesielt om sommeren. Men leken er ikke ufarlig. Snarere tvert i mot.

I flere år har trampoliner blitt tatt fram i takt med shorts, solbriller og hagemøbler. Men saltomortaler, hopp og sprett kan ødelegge kroppen på små jenter og gutter.  

Det har amerikanske Kait Ellen fått erfare på den verst tenkelige måte etter hennes sønn, Colton, brakk lårbeinet mens han hoppet på en trampline. 

Det skriver ScaryMommy.

Ulykken fandt sted i en innendørs trampolinepark, og den har påvirket treårige Colton og hans familie mye. Derfor har Kait valgt å advare andre familier mot den faren som lek på trampoline kan innebære ved å dele episoden på Facebook.

- Selv om det er hardt å gjenoppleve de siste 12 dager, så føler vi at vi er nødt til å advare andre foreldre om den faren som er ved innendørs trampolinparker. Colton faldt og brakk lårbeinet, som er den sterkeste knoklen i kroppen, da han uskyldig hoppet sammen med sin far og meg, skriver Kait og utdyber at hun og Coltons far hverken hoppet vildt eller rett ved siden av den lille sønnen. 

Det som skulle ha vært en hyggelig familieutflukt endte på dramatisk vis for Colton, som i minst seks uker skal være i slags drakt som hjelper lårbeinet med å gro sammen riktig. 

Sønnens smerter kunne være unngått hvis Kait i forveien hadde visst det hun vet nå. Etter å ha snakket med flere barneleger som har vært endel av Coltons behandling.

Lytter man til legenes ord har barn under seks år absolutt ingenting på en trampoline å gjøre. Knoklene deres er nemlig for skrøpelige til å motstå støtene som oppstår når føttene treffer trampolinen. 

Faktisk fraråder det amerikanske akademi for barneleger, som er en organisasjon bestående av 66.000 barneleger, at barn i alle aldre hopper på trampoline.

Hvis man som forelder under ingen omstendigheter kan holde sine barn vekk fra den attraktive sommeraktiviteten, så er det viktig at man tar sine forholdsregler. Det innebærer blandt annet at foreldre eller andre voksne holder et øye med barnenes lek, pluss sørger for at det kun er ett barn på trampolinen ad gangen. 

Det er ikke uten grunn at legene advarer mot bruken av trampoliner. Fra 2010 til 2014 er antallet av trampoline-skader i USA eksploderet fra 581 til 6.932. 

LES OGSÅ: Kvinne skal tatovere kjæresten: Da hun ser på beinet hans bryter hun ut i gråt

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.