Her er 7 overraskende grunner til å spise mer dadler

29/04/2024 01:32

redaktion

Helse
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det finnes mange helsemessige fordeler ved å spise dadler.

Mange mennesker undervurderer dadler ved å kun se på de som søtsaker. Men det er faktisk også mange helsemessige fordeler ved å spise dadler.

Det er derfor god grunn til å spise fler dadler i stedet for godteri, når du i de kalde vintermånedene sitter foran tven og ser på en god film.

I motsetning til godteri gir dadler deg blant annet sunne fettstoffer, samtidig som de inneholder lite av det. 

Dessuten inneholder dadler store mengder kostfibre, og den lille frukten inneholder også mange næringsstoffer.

Men ikke nok med det. En daddelens viktigste helsemessige fordeler er evnen til å regulere et raskt nervesystem, hvilket skylder det høye innholdet av kalium, skriver mediet Newsner, som har samlet syv andre gode grunner å spise mer dadler. 

1. Beskytter mot hjerteinfarkt: 

Forskere har oppdaget at dadler sammen med granateplesaft kan beskytte deg mot åreforkalkning, som kan forårsake hjerteinfarkt. 

Det skyldes at dadler inneholder forskjellige typer antioksidanter, som forbedrer kroppens kolesterolverdi og forebygger åreforkalkning, viste et forskningsprojektet fra Israel

2. Holder magen sunn:

Dadler hjelper mot forstoppelse og mageknip. Den rensende effekten gjør dessuten dadler til en fantastisk sikkerhetsforanstaltning mot tarmkreft.

Dadler inneholder nemlig nikotinsyre, som menes å være effektiv mot tarmproblemer. 

3. Gir deg bedre søvn:

Det høres sikkert ut som det er for godt til å være sant. Men fordi dadler inneholder store mengder av aminosyren tryptofan, skal dadler angivelig gi deg bedre søvn. Stoffet produserer nemlig serotonin, hvilket stimulerer følelsen av lykke og gjør det lettere å sovne. 

4. Godt for graviditeten: 

Et studie fra Jordan viser at gravide kvinner som spiser dadler har en bedre graviditet og fødsel enn de som ikke gjør. Samtidig viste studiet også at dadler kan minske forbruk av smertestillende medisin med 28 prosent.

5. Godt for leveren:

Dadler er en naturlig kilde til grunnstoffet magnesium, som er godt for cellenes og leverens funksjon. Magnesium er et av de viktigste mineralene for kroppen.

Mineralet påvirker mer enn 300 enzymsystemer og bidrar til at cellene, musklene, nervene, blodtrykket og protein- og kalsiumopptaket fungerer optimalt.

6. Gir bedre syn: 

Mangel på A-vitamin kan medføre infeksjon, natteblindhet, senere blindhet og til slutt død. Men heldigvis inneholder dadler masse A-vitamin som beskytter øynene dine.

7. Bra mot allergier:

Som en av få matvarer inneholder dadler både metylsulfonylmetan – organisk svovel – som kan bidra til å minske allergiske reaksjoner. Ifølge en amerikansk studie har organiske svovelforbindelser positiv effekt på mennesker som lider av sesongavhengig allergier som høysnue.

Læs også:

Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.
Ektemannen overrasker kona med drømmekjøkken: Reaksjonen hennes knuser hjertet hans Han hadde gledet seg til å vise kona det nye kjøkkenet som han hadde laget selv mens hun var på ferie.