Her er de 5 beste tipsene mot solbrenthet

06/07/2023 15:00

Emma

Helse
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Sommeren er over oss, og det samme er den høye UV-indeksen. Det kan forårsake smertefull solbrenthet som krever lidelse. Her kan du lese om de beste rådene for å unngå solbrenthet, men også de beste rådene hvis en ulykke skjer og du har blitt solbrent.

Solstrålene er vakre, men spesielt om sommeren må du være ekstra forsiktig når du tilbringer tid i solen. Uten tilstrekkelig beskyttelse kan solen forårsake skadelige og smertefulle solbrenthet som kan forårsake ubehag og skade på huden. For å hjelpe deg med å nyte solen trygt, har vi samlet fem tips fra eksperter innen hudpleie og dermatologi.

Bruk solkrem med bredspektret beskyttelse:

Bruk av solkrem er viktig for å beskytte huden mot solens skadelige UVA- og UVB-stråler. Velg en solkrem med bredspektret beskyttelse og en solbeskyttelsesfaktor (SPF) på minst 30. Påfør rikelig med solkrem til alle utsatte områder av kroppen minst 15-30 minutter før du går ut i solen. Husk å bruke solkrem hver 2-3 time, spesielt hvis du svetter eller har vært i vannet.

Søk skygge i de mest intense soltimene:

Solens stråler er sterkest mellom kl. 10.00 og 16.00, så det er best å unngå direkte sollys i løpet av disse timene. Søk skygge under et tre, paraply eller annen type deksel for å redusere eksponeringen for solen. Hvis du planlegger utendørsaktiviteter, som løping eller hagearbeid, bør du prøve å gjøre det tidlig om morgenen eller sent på ettermiddagen når solen er mindre intens.

Dekk huden din med beskyttende klær:

En effektiv måte å beskytte huden mot solbrenthet på er å dekke den med passende klær. Bruk langermede skjorter, bukser, bredbremmede solhatter og solbriller med UV-beskyttelse. Tenk på lette, pustende materialer som gir beskyttelse uten å få deg til å bli overopphetet.

Unngå solarium og kunstige UV-stråler:

Solariet og andre kilder til kunstig UV-stråling er kjent for å forårsake skade på huden og øke risikoen for hudkreft. For å unngå solbrenthet og andre alvorlige hudproblemer, bør du unngå å bruke solarium og begrense eksponeringen for andre former for kunstig UV-stråling.

Se etter faresignalene og iverksette tiltak:

Selv med den beste beskyttelsen kan solbrenthet skje. Det er viktig å være oppmerksom på advarselsskiltene, som rødhet, smerte, hevelse og blemmer på huden etter en dag i solen. Hvis du opplever disse symptomene, må du handle raskt for å redusere skaden. Gå umiddelbart inn i skyggen, avkjøl huden din med kjølige komprimerer eller bruk en beroligende aloevera gel. Drikk rikelig med vann for å hydrere kroppen din og unngå ytterligere soleksponering til huden din har helbredet helt.

Husk at forebygging er nøkkelen til å unngå solbrenthet og holde huden frisk. Ved å følge disse fem tipsene fra hudpleie- og dermatologiske eksperter, kan du nyte solen trygt og minimere risikoen for solbrenthet og andre solrelaterte hudproblemer.

Så kom deg ut og nyt solen, men husk å beskytte deg selv og huden din for å unngå smertefulle solbrenthet og opprettholde sunn og strålende hud.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.