Hvorfor er menn utro? Her er 6 årsaker og hva du kan gjøre

05/09/2017 19:30

Anniken Hauge

Helse
Hvorfor er mænd utro
Foto: Shutterstock
Kvinner er ofte nysgjerrige på hva som får en mann til å ha en affære.

I de fleste tilfeller søker menn alltid sex, ny sex, mer sex - og det er vanligvis motivasjonen deres for å ha en affære. Men noen ganger kan bedrageri også være ganske komplisert for menn. De velger den ruten for å gjenopprette tapt ungdomstid, unngå intimitet eller unnslippe et ulykkelig ekteskap.

Hvorfor er menn utro?

Forskjellige faktorer kan motivere en mann til å bedra og starte et annet forhold. Her er noen mulige forklaringer.

1. For å forbedre sexlivet 

Den vanligste årsaken til at menn finner veien inn i et forhold med en annen kvinne, er at de ikke får seksuell tilfredsstillelse i deres primære forhold. De går bak ryggen for å få et bedre sexliv.

2. Et ønske om flere seksuelle opplevelser

Noen menn er mer seksuelt aktive med en følelse av eventyr, og de startet derfor en affære for å tilfredsstille følelsen av entyrlyst og ønske om fler seksuelle opplevelser. Noen undersøkelser har avslørt at noen menn synes d fortjener mer sex fordi de har utført en bra jobb.

3. Søker følelsesmessig intimitet

Det er ikke alltid lyst det handler om for menn, og noen ganger har de en affære for å nyte litt følelsesmessig intimitet. De gjør vanligvis dette når de ikke har en følelsesmessig forbindelse med deres primære partner.

4. Er på utkikk etter nye opplevelser

Hvorfor er menn utro? Noen gjør det utelukkende fordi de ønsker å prøve noe nytt. De bruker det som en metode for å måle deres seksuelle dyktighet på. Og de tar det som en utfordring å komme inn i et forhold med en spesifikk kvinne. 

5. For å bli verdsatt

Menn føler seg mer knyttet til kvinner som verdsetter dem. Uheldigvis mister de deres følelsesmessige forbindelse og slutter å erkjenne de behovene de har i forholdet sitt når de vokser fra hverandre. 

6. Andre årsaker

Noen mennesker mister den følelsesmsssige og seksuelle forbindelsen med sin primære partner, og slutter å være forelsket. Å bli forelsket i en annen kan også være en grunn til at menn bestemmer seg for å bedra og ha en affære.

Noen menn frykter intimitet, og de har ofte en affære for å bevare makten i forholdet sitt. De blir ikke følelsesmessig involvert i de andre kvinnene, og de ønsker heller ikke å komme inn i et intimt forhold til konene deres. I noen tilfeller kan menn gå bak ryggen og være utro mot partneren sin, fordi de bruker det som en metode for å såre partneren sin. 

Hva skal du gjøre hvispartneren din har en affære?

Det er ikke nok å lære seg hvorfor menn er utro, hvis du oppdager partneren din er utro. Her er noen råd om hva du kan gjøre hvis partneren din er utro mot deg. 

1. Få ordentlig oversikt over fakta

Trekk aldri konklusjoner hvis noen forteller deg at partneren din er utro mot deg. Få oversikt over fakta, og sjekk om de opplysningene du har er korrekte. Ikke unngå å snakke med partneren din for å finne ut av om det virkelig er sant, og i så fall hva som fikk partneren din til å ta dette skrittet i utgangspunktet. Kanskje det også er en god idé å finne ut akkurat når affæren startet, hvor mange ganger det har foregått og hva slags forhold partneren din har til den andre personen. Det vil også hjelpe deg med å ta treffe en beslutning vedrørende fremtiden, hvis du vet hvorvidt partneren din ønsker å fortsatt være i et forhold med deg. 

2. Bruk tid på å vurdere situasjonen

Det er klart du føler deg stresset og fortapt når du nettopp har oppdaget sannheten om utroskap. Det er dog fortsatt viktig å snakke med partneren din og høre hva vedkommende å si. Når han først har oppklart sin situasjon, så bør du ta deg litt tid alene for å tenke gjennom hva du ønsker å gjøre. Be partneren din om å ikke kontakte deg 2 - 4 uker. Dette vil hjelpe deg med å kjenne hvordan livet ditt er uten han og om du faktisk er avhengig av å ha ham i livet ditt. 

Husk at drastiske tiltak eller en øyeblikkelig reaksjon bare gjør ting værre. Du bør ikke prøve å reparere forholdet med én gang eller avslutte det på et øyeblikk. Gi deg selv tid. Snakk med vennene dine og be om råd.

3. Ta en beslutning

Før du treffer en beslutning, skal du sørge for å vurdere hvor alvorlig affæren var. Det er en forskjell på å ha en affære med vilje og å bli fanget i et øyeblikk. Vurder også om dette har første gang partneren din har bedratt deg, eller om vedkommende har gjort det samme før. Kjenn til motivasjonen bak affæren. Noen ganger er et forhold over, og da er det ikke verdt å prøve og redde. Hvis du ønsker å redde det, så skal du vite om partneren din også er villig til å gi det sjanse og jobbe gjennom det sammen med deg. 

4. Hvis du velger å gå

Det beste er å forlate ham med verdighet. Det er ikke noe poeng å prøve å såre partneren din, eller å ta kontakt med 'den andre kvinnen'. Når forholdet ditt ikke kan reddes, bør du avslutte det helt og prøve å bygge opp livet ditt på nytt igjen.

5. Hvis du velger å bli

Det vil være vanskelig å tilgi ham, men det er mulig. Prøv parterapi for å få hjelp til å gjenoppbygge forholdet og lære å etablere en sterkere forbindelse. Ting vil ikke snu tilbake til normalt over natten. Det følelsesmessige traumet vil sende hjernen din på overarbeid. Prøv å ikke bli besatt av tanken om "hvorfor han hadde en affære". Bruk de erkjennelsene du har lært fra rådgivningen til å gjenoppbygge tilliten og forbindelsen med partneren din, uten å krenke privatlivet hans.