Kirurger fjerner 80 centimeter av manns tarm etter forstoppelse i over 22 år

10/06/2017 09:45

Anniken Hauge

Helse
Enorm tarm fyldt med afføring
Foto: Facebook
Kirurger har fjernet 80 centimeter tarm fra en mann som led av voldsom forstoppelse. Bildene er like voldsomme.

Forstoppelse kan være svært ubehagelig. Men for en 22-årig mann fra Kina var ubehaget så voldsomt at kirurger på en klinikk i Shanghai måtte fjerne tarmer på størrelse med et lam ut av mannens kropp. 

Det forteller Mirror.

Den høyst usedvanlige prosedyren var nødvendig, da mannen angivelig led av en veldig sjelden sykdom kalt Hirschsprung-sykdom. Lidelsen skyldes manglende nerver som normalt sørger for at tarmene kan presse avføringen ut.

Som et resultat av mange år sykdom er mannens tarmer bogstavelig talt blitt fylt opp med bæsj. 

(Artikkelen forsetter under bildet)

I følge legene har mannen hatt symptomene på den spesielle sykdommen fra en tidlig alder, med en mage som har vært oppsvulmet som om han var høygravid, skriver Mirror.

Den 22-årige kineseren har brukt fordøyelsesmedisiner for å tvinge tarmene sine i bevegelse, men nå var det altså ingen vei utenom en operasjon. Som en kirurg fortalte: 

- Jeg havde aldrig før tænkt på, at en mave kunne eksplodere, men nu kan jeg så tilføje en ny operation på min liste.

(Artikkelen forsetter under bildet)

Mannen hadde hatt kraftige smerter over lengre tid, og etter legene hadde undersøkt organene hans så de at han hadde enorme mengder avføring sittende i tarmene. Så han ble brakt inn på en operasjonsstue hvor 80 centimeter tarm ble fjernet ved en operasjon som varte i tre timer. Legene la tarmene på vekten som veide det samme som to store steiner. 

Den 22-årige kinesiske mannen kan puste lettet ut etter han unngikk å eksplodere av avføring.