Legene trodde hun var overvektig: Så gjorde de en vill oppdagelse

20/07/2023 21:30

Mikkel Sletta

Helse
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Legene trodde bare hun var overvektig, men likevel havnet hun på operasjonsbordet. Her ble det gjort et sjokkerende funn.

En kvinne ble av legene vurdert til å være overvektig. Da de så nærmere på henne, viste det seg at det ikke var tilfelle. I stedet endte hun opp med å få fjernet en cyste som veide mer enn 9 kg.

Ifølge Daily Star dro den ikke navngitte kvinnen til sykehuset fordi hun hadde gått opp i vekt. Legene trodde først hun rett og slett var overvektig, men fant senere ut at hun hadde en stor cyste på eggstokkene.

Det viste seg at det var kreft i den store cysten, som ble målt til 24 x 34 centimeter.

En lege fra Bueng Kan Hospital i den nordøstlige delen av Thailand har delt et innlegg om operasjonen på Facebook.

"Jeg var nettopp ferdig med et tilfelle av en cyste på eggstokkene. Først mistenkte jeg at denne pasienten bare var overvektig, men andre ville undersøke nærmere," skriver legen i sitt oppslag.

"Jeg kom til samme konklusjon, men cysten på eggstokkene som jeg fant var større enn det forrige tilfellet. Den veide mer enn 9 kg." 

"I dette tilfellet trodde pasienten bare at hun hadde lagt på seg. Men da det føltes som om hun hadde en klump i magen, undersøkte vi. Hun viste seg å ha en cyste på høyre eggstokk som målte 22 x 34 cm."

Etter operasjonen var det klart at kvinnen ikke bare hadde gått opp i vekt. Derfor var det også fornuftig av henne å reagere, slik at hun fikk fjernet den store cysten i tide.

Denne typen cyster som utvikler seg på eggstokkene vokser vanligvis ikke til en størrelse som i dette tilfellet. På den annen side er det mer vanlig at de ikke er større enn på størrelse med et kirsebær. 

Ifølge mediene i Newsweek vil den for omtrent 8 % av alle premenstruelle kvinner som får ovariecyster, være av en størrelse som krever kirurgi.