Leger advarer kvinner mot trend: Slutt å rense vaginaen deres med agurk

13/10/2017 12:45

Anniken Hauge

Helse
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du har kastet deg på bølgen og begynt å rengjøre skjeden din med en agurk, så slutt øyeblikkelig, er rådet fra flere leger.

Mens de fleste kvinner sannsynligvis bruker vann og intimsåpe når underetasjen skal vaskes, så finnes det dog også et bemerkelsesverdig mindretall som i det siste har valgt å gjennomføre rengjøringsoppgaven ved hjelp av en agurk. 

Ja, du leste riktig.

Flere bloggere og alternative helsearbeidere har nemlig over en periode anbefalt kvinner å rengjøre deres aller helligste med en agurk, som dog må skrelles før bruk. Det skriver New York Post.

Nå advarer flere leger mot den spesielle trenden, som de mener kan være direkte skadelig. 

Den intime agurk-vasken har fått tittelen ’vagina facial’, som henvisning til en normal ansiktsbehandling, hvor man får agurkskiver plassert på øyenlokkene.

Behandlingen går ut på at man putter en kald og nyskrelt agurk opp i skjeden, hvorpå man skal vri den rundt i 20 minutter. 

Tilhengere av metoden påstår at grønnsakens høye innhold av vitaminer bidrar til å ’sanere og opprettholde en behagelig lukt’, hvor det videre påstås at det i noen tilfeller kan forebygge seksuelt overførbare sykdommer. 

Noen hevder i tillegg at du bør sove med den flerfunksjonelle grønnsaken om natten (altså inni deg), mens andre påstår at du først bør fjerne den når den har oppnådd kroppstemperatur. 

Leger derimot finner ikke noe hold i alle disse kreative påstandene.

Flere leger har nemlig i kjølvannet av den sære trenden advart mot agurk-trikset, da de fastslår at en kvinnes vagina er selvrensende og ikke har behov for ekstra hjelp for å holde seg ren.

De understreker samtidig at en agurk ikke kan rense skjeden på en naturlig måte, og at metoden faktisk kan ha stikk motsatt effekt da den utsetter kvinner for en større risikoer for infeksjoner og kjønnssykdommer.

Det skyldes at agurken, på tross av å inneholde mange vitaminer, forstyrrer kroppens og skjedens naturlige ph-verdi.

- Hvis du har en skjede så bør du virkelig ikke prøve det, understreker den kanadiske legen Jen Gunter overfor New York Post og utdyper:

- Ideen om at vaginal rengjøring er en nødvendighet, enten ved å skrelle en agurk eller ved å benytte intimsåpe er misvisende, forteller hun og forklarer:

- Vaginaer er ikke skitne. Forskning på forskning har vist at såpe, rensing, damp, eddik, ph-balance-produkter, aloe vera, hvitløk eller hva det nå måtte være som påstås å være godt for vaginaen, har risiko for å skade de positive bakteriene i skjeden. Hun understreker til slutt at man bare bør rengjøre seg i intimområdet med lunkent vann.

Les også: Par som snakker babyspråk til hverandre er lykkeligere

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.