Liten gutt gir moren sin et siste kyss farvel rett før hun dør

18/07/2017 12:00

Anniken Hauge

Helse
Legene måtte utføre et akutt keisersnitt da en høygravid mor fra Australia plutselig fikk en alvorlig infeksjon som endret familiens liv for alltid.

En barnefødsel er både tøff og smertefull, men gleden ved å bringe et nytt liv til verden veier som regel opp for smerten, bekymringene og den lange ventetiden som mange mødre og fedre opplever. 

Men for en australsk familie ble gleden endret til dyp tragedie som rammet familien som et lyn fra klar himmel i forrige uke, skriver britiske Mirror

Imogen Petrak fra den australske byen Gold Coast var 36 uker på vei da den høygravide kvinnen dro til sykehuset forrige fredag. Hun hadde en kraftig øreinfeksjon som hun ikke klarte å bli kvitt. 

Men det var langt i fra en vanlig infeksjon den vordende moren hadde fått. 

Legene undersøkte henne og mistenkte at Imogen Petrak hadde fått meningokokksykdom som er en bakteriell type meningitis i øregangen og infeksjonen hadde spredt seg til hjernen. Den hadde begynt å svulme opp, hvilket gjorde at hun pådro seg alvorlig hjerneskade.  

 

For å beskytte kvinnens ufødte barn, foretok legene et akutt keisersnitt. Imogen Petraks premature datter ble deretter lagt i kuvøse. Morens infeksjon kunne etterfølgende ikke bekjempes, og få timer etter at ekteparets datter hadde kommet til verden, døde moren på sykehuset. 

På Facebook har den etterlatte ektemannen John har prøvd å sette ord på den store lykken og tragedien som har rammet familien: 

- I dag var en veldig bittersøt dag. Klokken 12.11 kom Eleanor Lilian Joy til verden, min første datter og andre barn, via et akutt keisersnitt. Senere ved femtiden om ettermiddagen døde min vakre kone gjennom tre år som følge av en infeksjon i øret, skriver den sorgtunge ektemannen på Facebook. 

Parets premature datter er nå innlagt på avdeling for for tidlig fødte barn og klarer seg fint. Foto: Gofundme

Han forteller at parets datter, på tross av den tøffe starten på livet, klarer seg flott og skal bli på avdelingen et par uker til.

Videre har faren delt et rørende bilde hvor parets halvannet år gamle sønn gir moren sin et siste farvelkyss.

Et siste kys. Foto: Gofundme

For ektemannen John er sorgen over å ha mistet kona og moren til barna overveldende, og den skjebnesvangre dagen har satt dype spor. 

 

- Da jeg skulle hjem til huset, så jeg den vesken hun hadde pakket i bilen. Og hjemme stod symaskinen hennes, hvor hun hadde sydd klær til Eleanor. Alle de planene vi hadde er borte nå. Hun var min hjelp og støtte, og nå er hun bare borte, sier faren til Mirror.   

Sorgen for den lille familien er fortsatt tung, men nå har en venn av familien startet en innsamling. Foto: Gofundme

En venninne av familien har nå startet en innsamling på nettet, for å sikre at faren får hjelp til å oppdra de to barna sine. I skrivende stund har 3.734 mennesker donert cirka 650.000 norske kroner til den sorgramte faren som nå står igjen med to små barn alene.